Boc: Murgeanu este candidatul nostru pentru funcţia de viceprimar

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că vineri va avea loc desemnarea viceprimarilor în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar PDL îşi menţine decizia privind impunerea pentru postul de viceprimar al lui Răzvan Murgeanu.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Boc: Murgeanu este candidatul nostru pentru funcţia de viceprimar

Răzvan Murgeanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am avut nicio altă decizie, care să modifice viziunea noastră cu privire la Răzvan Murgeanu. Deşi este treaba Organizaţiei de Bucureşti, vă pot informa că Murgeanu este candidatul nostru pentru funcţia de viceprimar", a declarat Emil Boc.

El a ţinut să precizeze că "nu există nicio altă negociere" privind cele două posturi de viceprimar al Capitalei.

"Am spus clar: PDL a câştigat alegerile privind executivul Bucureştiului. Cred că avem obligaţia de a institui o majoritate pentru ca să putem duce la capăt proiectele începute de Traian Băsescu şi continuate de Adriean Videanu, şi dacă Sorin Oprescu va fi solidar cu aceste proiecte, evident că va avea sprijinul nostru, după cum va avea sprijinul nostru pentru toate proiectele de bună credinţă, în interesul Bucureştiului", a spus Emil Boc.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, într-o emisiune la Realitatea TV, că propunerea PSD pentru postul de viceprimar al Capitalei va fi Bogdan Georgescu, anunţând în acelaşi timp că social-democraţii îl vor vota şi pe Răzvan Murgeanu de la PDL pentru celălalt post de viceprimar.

Noul CGMB are în componenţă 55 de consilieri, din care 24 de la PDL, 16 de la PSD, opt de la PNL, patru de la PNG şi trei de la PRM.

PDL şi PNG, care împreună au 28 de consilieri, au anunţat deja că au ajuns la un acord pentru formarea majorităţii în CGMB şi pentru desemnarea celor doi viceprimari - unul de la PDL, iar celălalt de la PNG.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a început, vineri, activitatea la Primăria Capitalei, unde a avut o discuţie cu fostul primar Adriean Videanu, care îl aştepta pentru predarea biroului.

"I-am sugerat lui Adriean Videanu că poate ar fi mai corect ca al doilea viceprimar să fie din zona liberală. Aşa e mai corect, având în vedere că aşa au dorit cetăţenii", a declarat Sorin Oprescu. El a precizat că Adriean Videanu i-a promis că va prezenta propunerea în discuţiile de la PDL.

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a "luat act" de opinia lui Sorin Oprescu referitoare la un viceprimar PNL, dar că nu i-a promis actualului edil că va propune acest lucru în forurile partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici