Boc: Mutarea de către Traian Băsescu a arhivei personale de la PDL, un lucru firesc şi normal

Fostul premier Emil Boc consideră că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-şi muta arhiva personală din sediul PDL la PMP este "un lucru firesc şi normal", fiind vorba despre documente de lucru sau privind anumite hotărâri luate de-a lungul timpului.

331 afișări
Imaginea articolului Boc: Mutarea de către Traian Băsescu a arhivei personale de la PDL, un lucru firesc şi normal

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează mutarea arhivei personale a lui Traian Băsescu din sediul PDL, Emil Boc a spus că este o decizie personală a şefului statului.

"Este vorba de arhiva personală, ca orice preşedinte de partid sau primar, ai o arhivă personală pe care o deţii şi o menţii acolo unde doreşti. Arhiva personală este personală şi aparţine deţinătorului ei, unde şi-o ţine sau unde şi-o transferă este o decizie personală. Sunt documente de lucru, documentele tale prin care ai luat decizii. Faptul că decide să fie transferată dintr-o parte în alta este o decizie personală şi absolut normală. Nu este nimic special, este un lucru firesc şi normal", a spus Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu declara, sâmbătă, la Sinaia că şi-a luat arhiva personală - cu documente din perioada în care era ministru al Transporturilor şi apoi primar - din sediul PDL din Modrogan 1, spunând că o va muta la PMP.

Traian Băsescu spunea că şi-a luat arhiva din Modrogan, fiindu-i teamă că va veni Crin Antonescu în biroul respectiv.

"Încă era o legătură a mea cu partidul, ştiam că o să o iau cândva, nu eram hotărât să o iau atât de repede, însă, aflând concesiile uriaşe şi modul în care PDL a fost pus pe tavă, am hotărât să o iau ieri (vineri - n.r.) şi o s-o mut la PMP", adăuga Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu lăsase circa 10-15 cutii cu documente în sediul PDL din Aleea Modrogan 1, declarau, duminică, pentru MEDIAFAX surse din partid, care nu au putut preciza însă despre ce documente ar fi vorba.

"Avea câteva documente. Erau 10-15 cutii mai mari cu documente. Ce conţineau nu ştiu. Probabil că nu e ceva important, pentru că altfel nu erau lăsate acolo", relatau sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici