Boc: Noul guvern va avea cu minimum 3-4 ministere mai puţin decât Cabinetul PDL-PSD

Noul guvern va avea cu minimum 3-4 ministere mai puţin comparativ cu formula de guvern PDL-PSD, care a inclus 19 ministere, şi va cuprinde un singur post de vicepremier, a anunţat, joi seara, premierul desemnat Emil Boc.

55 afișări
Imaginea articolului Boc: Noul guvern va avea cu minimum 3-4 ministere mai puţin decât Cabinetul PDL-PSD

Boc: Noul guvern va avea cu minimum 3-4 ministere mai puţin decât Cabinetul PDL-PSD (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În Guvernul PDL-PSD erau 19 ministere. În noul guvern vor fi cu cel puţin 3-4 ministere mai puţin", a spus Boc, la OTV.

Guvernul include în formula actuală tot 19 ministere, ca şi în formula PDL-PSD, condusă de către miniştri interimari, după căderea Cabinetului.

Boc a mai afirmat că noul guvern va avea "cel mult un vicepremier" şi că portofoliile ministeriale pot fi încredinţate şi unor "nume noi" faţă de ce a apărut în presă.

Preşedintele PDL, Emil Boc, desemnat de preşedintele Traian Băsescu pentru un nou mandat de premier, a declarat anterior că noul Guvern va avea o componenţă mai restrânsă decât cea actuală.

Întrebat de presă ce formulă va avea viitorul Executiv, Emil Boc a răspuns: "Va fi mai mic decât cel pe care îl are actualul Guvern, pentru că 2010 este un an greu economic şi dacă cerem solidaritate şi responsabilitate tuturor românilor trebuie să începem cu primul ministru şi cu Guvernul cu care va merge în Parlament".

El a menţionat că PDL va avea discuţii cu toate formaţiunile care şi-au arătat disponibilitatea de a susţine majoritatea guvernamentală, şi anume UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi grupul independenţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici