Boc: Noul ministru de Externe va fi stabilit după discuţii în PDL şi coaliţie, dar şi cu Băsescu

Persoana care va fi nominalizată pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi, va fi stabilită după consultările din cadrul PDL şi al coaliţiei, precum şi în urma discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu, a declarat luni premierul Emil Boc.

501 afișări
Imaginea articolului Boc: Noul ministru de Externe va fi stabilit după discuţii în PDL şi coaliţie, dar şi cu Băsescu

Emil Boc (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte PDL, a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.

Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică.

"Eu sunt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier... Nu mi s-a reproşat nimic pe linie guvernamentală, ci am înţeles că a fost vorba despre o decizie politică", a declarat Baconschi.

"Din ceea ce ştiu, în BPN azi nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adăugat Baconschi.

Membri din conducerea PDL s-au arătat surprinşi, luni, de anunţul premierului Emil Boc în legătură cu revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe, ei precizând pentru MEDIAFAX că acest subiect nu a fost discutat în BPN al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici