Boc: Nu am găsit nicio lege ce interzice preşedintelui consultarea cu principalul partid de guvernare

Premierul Emil Boc susţine că "nu a găsit" niciun articol în Constituţie care interzice ca preşedintele României să se consulte cu principalul partid de guvernământ, deoarece românii nu trăiesc "într-un vid" şi într-un sistem "în care autorităţile nu colaborează".

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu am găsit nicio lege ce interzice preşedintelui consultarea cu principalul partid de guvernare

Boc: Nu am găsit nicio lege ce interzice preşedintelui consultarea cu principalul partid de guvernare (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Boc a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, cum comentează acuzaţiile opoziţiei conform cărora preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia prin participarea la reuniuni cu liderii PDL, premierul răspunzând că este firesc dialogul şefului statului cu principalul partid de la guvernare.

"Cei din opoziţie ar trebui să spună ce articol din Constituţie se încalcă, pentru că eu nu am găsit niciun articol din Constituţie care să fie încălcat şi nicio lege care să interzică consultarea preşedintelui României cu principalul partid de guvernământ. Nu trăim în vid, nu suntem într-un sistem în care autorităţile nu colaborează. Avem o responsabilitate publică, împreună, dată de votul românilor. E firesc să te consulţi şi să ai un dialog cu principalul partid de guvernământ. E absolut firesc şi necesar", a spus Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a avut întâlniri, marţi, cu parlamentarii PDL, iar seara cu liderii locali ai partidului, în care a susţinut necesitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier tehnocrat, însă nu a obţinut sprijinul partidului în acest sens.

Traian Băsescu a declarat, marţi, după întâlnirea cu parlamentarii PDL, că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie şi în Guvern, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR.

Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat, joi, la Craiova, că preşedintele Traian Băsescu este gata "să arunce în aer" Guvernul, Parlamentul şi coaliţia de guvernare în "preocuparea" sa de a păstra controlul asupra PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, joi, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că întâlnirile "nocturne" cu liderii PDL nu fac parte din atribuţiile pe care i le conferă Constituţia.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici