Boc: Nu există o susţinere legală a PSD pentru contestarea alegerilor

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat luni, după şedinţa BPN, că nu există o susţinere legală a PSD pentru contestarea alegerilor, din mai multe motive, şi a precizat că duminică seara niciun pesedist nu a contestat rezultatele date de unele case de sondaje.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu există o susţinere legală a PSD pentru contestarea alegerilor

Boc: Nu există o susţinere legală a PSD pentru contestarea alegerilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cred că susţinerea legală a PSD nu există pentru contestarea alegerilor, din mai multe motive.Aseară la ora 19.00, când unele case de sondaje dădeau PSD învingător, nu am auzit nicin pesedist să facă referiri la contestarea alegerilor", a spus Boc.

El a explicat faptul că, în contextul în care s-au numărat voturile potrivit procedurilor legale, prin procesele verbale semnate la BEJ şi apoi BEC a anunţat rezultatul oficial, crede că decenţa politică ar cere să se respecte voinţa pe care românii au avut-o.

"Să nu uităm că aceste procese verbale centralizate la BEC sunt semnate de către reprezentanţii tuturor partidelor politice din secţiile de votare şi ele confirmă voinţa românilor exprimată prin vot", a mai spus Boc.

Boc a mai spus că existenţa unor voturi nule reprezintă un proces firesc în orice alegere şi nu un lucru excepţional.

"Se înscrie în logica firească a unor alegeri ca unele voturi, din neglijenţă, să fie declarate nule", a afirmat preşedintele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici