Boc: PDL nu va vota împotriva urmăririi penale, dacă DNA o va cere

PDL nu va împiedica ancheta justiţiei în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi şi nici nu va vota în Parlament împotriva începerii urmăririi penale, în cazul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va solicita declanşarea acestei proceduri, a declarat, sâmbătă, liderul PDL, premierul Emil Boc.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL nu va vota împotriva urmăririi penale, dacă DNA o va cere

Boc: PDL nu va vota împotriva urmăririi penale, dacă DNA o va cere (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a arătat că fiecare ministru răspunde în faţa justiţiei pentru eventuale nereguli şi este sancţionat politic şi legal dacă acuzaţiile se confirmă.

Premierul a precizat din nou că o va demite pe Ridzi de la conducerea ministeului dacă va începe urmărirea penală şi a negat informaţiile din media conform cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi intervenit pentru ca Monica Iacob Ridzi să nu fie înlocuită din funcţie.

"PDL nu va face un scut în raport cu niciun ministru pentru anchetarea lui. Orice ministru la care DNA va cere începerea urmăririi va fi demis în aceeaşi zi. Justiţia trebuie să meargă până la capăt", a spus Boc.

Vineri, Emil Boc a declarat că în cadrul partidului nu este căutat un înlocuitor al Monicăi Iacob Ridzi în postul de ministru şi a precizat din nou că va recurge la demiterea acesteia doar dacă este începută urmărirea penală.

Lideri PDL au sugerat că Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze sau că PDL ar trebui să se desolidarizeze de aceasta.

Informaţii neoficiale apărute, vineri, în media indicau că Monica Iacob Ridzi a demisionat de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, dar au fost dezminţite ulterior de către ministru.

Ridzi se află în atenţia DNA, care face acte premergătoare urmăririi penale, dar şi în vizorul Comisiei speciale parlamentare de anchetă, pentru sumele cheltuite cu ocazia organizării Zilei Tineretului.

Administraţia Prezidenţială a precizat, recent, într-un comunicat, că, în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, şeful statului va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici