Boc: Preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze pentru ca economia să nu intre în colaps

Preşedintele şi primul-ministru trebuie să colaboreze pentru ca economia să nu intre în colaps într-o perioadă de criză, iar România nu ar fi rezistat dacă între guvern şi şeful statului nu ar fi existat un parteneriat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc.

107 afișări
Imaginea articolului Boc: Preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze pentru ca economia să nu intre în colaps

Boc: Preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze pentru ca economia să nu intre în colaps (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Imaginaţi-vă ce ar fi însemnat în aceşti ani ca, pe lângă actuala situaţie economică internă şi internaţională, să mai fi suprapus o criză de genul unui conflict între preşedinte şi premier. Uitaţi-vă şi în Franţa, există preşedintele Sarkozy şi primul-ministru Fillon, în România există acelaşi sistem. Pentru ca lucrurile să meargă bine în ţară, cei doi trebuie să colaboreze", a spus Boc, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV.

El a susţinut că relaţia sau cu şeful statului este una corectă, bună, eficientă şi în interes naţional.

"România nu ar fi rezistat în aceşti ani de criză dacă nu era parteneriatul cu preşedintele României, poate şi cheia reuşitei României stă în faptul că preşedintele şi-a asumat alături de Guvern aceste măsuri", a afirmat Boc.

Întrebat dacă Băsescu mai este un "jucător" şi dacă a simţit vreodată o trădare din partea acestuia, Boc a arătat că preşedintele este "un om al faptelor" şi că a simţit susţinerea sa, pentru a nu se intra în colaps economic.

"Am simţit o susţinere a Guvernului, să nu intrăm în colaps. Dacă aveam la Cotroceni un preşedinte care ar fi mers pe măsuri populiste, ţara era în colaps economic demult", a susţinut Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici