Boc: Reamintesc PSD că înainte de a pleca de la guvernare a susţinut îngheţarea punctului de pensie

Premierul Emil Boc a declarat, joi, în plenul Parlamentului, replicând acuzelor lansate de PSD şi PNL faţă de îngheţarea punctului de pensie, că PSD s-a angajat, când era la guvernare, la păstrarea punctului de pensie la aceeaşi valoare, prin angajamentul cu FMI, CE şi BM.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Reamintesc PSD că înainte de a pleca de la guvernare a susţinut îngheţarea punctului de pensie

Boc: Reamintesc PSD că înainte de a pleca de la guvernare a susţinut îngheţarea punctului de pensie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Boc a afirmat că ceea ce a propus Guvernul în Legea bugetului de stat şi a asigurărilor sociale sunt consecinţele acordurilor încheiate cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

"Le reamintesc respectuos celor de la PSD că ceea ce scrie în legea bugetului de stat este exact ceea ce domniile lor au stabilit înainte de a pleca de la guvernare, împreună cu FMI, CE şi cu BM. Nu e nimic altceva decât ceea ce aţi susţinut şi dumneavoastră în acel moment. Vă rog să îmi spuneţi ce s-a schimbat", a spus el.

Premierul s-a confruntat, la dezbaterile la bugetul asigurărilor sociale, cu mai multe acuze din partea parlamentarilor PSD şi PNL faţă de decizia îngheţării punctului de pensie, deputatul PSD Adrian Solomon afirmând că "premierul Boc Ştefan cel Mare a devenit premierul Lăcustă-Vodă".

Emil Boc a reafirmat că, dacă bugetul va fi votat la timp şi România va primi tranşele de împrumut de la FMI, Guvernul va putea indexa, la începutul acestui an, pensiile minime sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici