Boc: Respingerea Parlamentului unicameral, cale spre boicotarea referendumului de la Constituţie

Fostul premier Emil Boc consideră că respingerea de către Comisia de revizuire a Constituţiei a Parlamentului unicameral deschide calea spre boicotarea referendumului, decizia fiind "profund nedemocratică".

377 afișări
Imaginea articolului Boc: Respingerea Parlamentului unicameral, cale spre boicotarea referendumului de la Constituţie

Emil Boc (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Întrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX cum comentează decizia Comisiei de revizuire a Constituţiei de a respinge amendamentul PDL privind Parlamentul unicameral, Emil Boc a răspuns că decizia arată "lipsă de respect faţă de oamenii care au votat la referendumul validat în 2009".

"Decizia Comisiei de revizuire a Constituţiei este profund nedemocratică şi arată lipsă de respect faţă de oamenii care au votat la referendumul validat în 2009. Cred că va deschide calea prin care românii nu vor merge la referendum, pentru că vor fi scârbiţi să vadă o clasă politică ce ignoră voinţa oamenilor. Această decizie trezeşte scârba oamenilor faţă politică şi politicieni, în momentul în care se refuză să se pună în practică ceea ce oamenii au votat în 2009. Deschide calea, clar, spre boicotarea referendumului şi sper că nici măcar procentul de 30 la sută de prezenţă la vot să nu fie îndeplinit, pentru că dispreţul pe care îl arată politicienii nu merită ca oamenii să le dea curs cu revizuirea Constituţiei", a declarat Boc.

Comisia de revizuire a Constituţiei a respins, joi, amendamentul formulat de PDL pentru introducerea noţiunii de Parlament unicameral în Legea fundamentală, majoritatea membrilor acestui for exprimându-se pentru menţinerea sistemului bicameral.

Amendamentul PDL - "Parlamentul este alcătuit dintr-o singură Camera" - a întrunit un singur vot "pentru", al deputatului PDL Valeria Schelean, două abţineri din partea membrilor PPDD şi 15 voturi "împotrivă", ale PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici