Boc: România riscă din nou să intre în unele derapaje populiste

Fostul premier Emil Boc a avertizat, marţi, că România riscă să intre în unele "derapaje populiste" pentru că actualii guvernanţi au redus banii pentru investiţii.

706 afișări
Imaginea articolului Boc: România riscă din nou să intre în unele derapaje populiste

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Boc a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în 2010 şi 2011 România a avut cea mai mare alocare din PIB din UE acordată investiţiilor.

"Pentru prima oară în aceşti ani, prin rectificare bugetară, România taie bani de la investiţii şi compromite şansele de creştere economică într-o perioadă extrem de grea. Anul 2013 va fi un an extrem de greu din punct de vedere economic şi orice tăiere a investiţiilor îl va face şi mai greu, mai ales în condiţiile în care există din partea actualei puteri tendinţe populiste de a lua bani de la investiţii şi a-i duce în altă parte", a afirmat Emil Boc.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Guvernului potrivit cărora absorbţia redusă a fondurilor europene se datorează guvernelor PDL, fostul premier a arătat că actualii guvernanţi sunt "incapabili" să cheltuiască banii prevăzuţi în contractele semnate pentru fonduri europene.

"Aceasta este o scuză pentru a-şi demonstra încă o dată incompetenţa. Eu nu am spus tot timpul că în 2007 - 2008 nu s-a făcut nimic pentru fondurile europene, am luat situaţia de unde am găsit-o şi am reuşit să recuperez în bună parte întârzierile României pentru că în acea perioadă nu a fost atras niciun euro bani europeni. Am reuşit să pun la cale mecanismele de acreditare a fondurilor, a programelor, astfel încât banii europeni să vină. Dovadă stă faptul că am încheiat contract de miliarde de euro şi care se află în derulare, iar actualii guvernanţi sunt incapabili să cheltuiască aceşti bani pentru care contractele au fost încheiate", a adăugat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici