Boc: Salariile demnitarilor, majorate în 2010 dacă economia va permite

Salariile demnitarilor şi ale persoanelor cu funcţiile asimilate celor de demnitate publică, îngheţate în 2009, vor fi majorate în 2010 doar dacă economia va permite o creştere salarială pentru această categorie de personal, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.

45 afișări
Imaginea articolului Boc: Salariile demnitarilor, majorate în 2010 dacă economia va permite

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

"Nimeni nu este mulţumit în ţara asta de salarii, dar economia cade începând cu septembrie anul trecut. În acest moment nu ştiu ce bani vor veni la bugete. Pentru demnitari, este vorba doar de a avea acelaşi salariu ca la nivelul anului 2008, urmând ca, dacă economia ne va susţine, în 2010 să putem vorbi de creşteri salariale", a spus Boc, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România.

El a precizat că Ministerul Muncii va pregăti în trei luni cadrul legal de salarizare unică a personalului bugetar.

"Legea de salarizare unică este obiectivul acestui Guvern şi dacă acest Guvern, care are o susţinere politică consistentă, nu va reuşi să facă Legea salarizării unice, atunci cu adevărat are o problemă", a afirmat Boc.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, îngheţarea salariilor în 2009 pentru demnitari şi funcţiile asimilate celor de demnitate publică, după ce iniţial a fost luată în calcul îngheţarea pe o perioadă de şase luni a salariilor personalului bugetar şi a pensiilor.

El a precizat că în România sunt aproximativ 7.000 de demnitari şi persoane asimilate cu funcţia de demnitate publică, de la primul-ministru, miniştrii, secretari de stat, subsecretari de stat, directori, directori-adjuncţi, deputaţi, senatori, primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi de consilii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici