Boc: Sistemul de vot propus de preşedinte, cel mai apropiat de realităţile româneşti

Preşedintele PD Emil Boc consideră că sistemul de vot propus de preşedintele Traian Băsescu este formula care răspunde cel mai bine aşteptărilor românilor şi care va da posibilitatea cetăţenilor să îşi aleagă direct parlamentarii, la fel ca la alegerile pentru primari.

1 afișare
Imaginea articolului Boc: Sistemul de vot propus de preşedinte, cel mai apropiat de realităţile româneşti

Boc: Sistemul de preşedinte, formula care răspunde cel mai bine aşteptărilor românilor

Boc a declarat, marţi, că acest tip de scrutin este "apropiat de realităţile româneşti".

"Nu discutăm despre avantaje sau dezavantaje pentru un partid. Esenţialul este din acest sistem că cetăţeanul îşi poate alege direct un parlamentar şi apoi are posibilitatea să-l tragă la răspundere", a afirmat Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi seara, că a semnat decretul de organizare, simultan cu alegerile europarlamentare, a referendumului pentru votul uninominal, în care cetăţenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord ca, la alegerile viitoare, parlamentarii să fie aleşi cu scrutin majoritar uninominal în două tururi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici