Boc: Soluţia logică şi constituţională-PDL să facă guvernul, preşedintele să decidă premierul

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, joi seară, după consultările de la Palatul Cotroceni, că soluţia " logică şi constituţională" e ca PDL să primească sarcina formării guvernului, menţionând că democrat-liberalii lasă la latitudinea preşedintelui nominalizarea premierului.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Soluţia logică şi constituţională-PDL să facă guvernul, preşedintele să decidă premierul

Boc:Soluţia logică şi constituţională-PDL să facă guvernul, preşedintele să decidă premierul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Soluţia logică din punct de vedere politic şi constituţional este de a încredinţa partidului care are cele mai multe mandate în Parlament, adică PDL, sarcina de a forma în jurul său un nou guvern", a spus Boc.

El a adăugat că democrat-liberalii lasă la latitudinea preşedintelui Băsescu dreptul de a desemna premierul care, în jurul PDL, să formeze viitorul guvern.

"În ceea ce priveşte persoana premierului, am lăsat la latitudinea şefului statului, potrivit Constituţiei, dreptul de a desemna premierul care, în jurul Partidului Democrat Liberal, să formeze viitorul Guvern", a afirmat Boc.

Preşedintele PDL declarase, în debutul consultărilor de la Palatul Cotroceni, că PDL îşi menţine susţinerea pentru un premier politic, care să provină din rândurile acestui partid.

"Într-o logică democratică strictă ar însemna ca partidul care are cele mai multe mandate în Parlament, deci majoritatea relativă, să fie primul îndrituit să încerce formarea unui guvern care să obţină votul de încredere al Parlamentului. (...) Ne menţinem punctul de vedere pentru o soluţie politică a partidului care are cele mai multe mandate în Parlament", a spus Boc.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a apreciat, "în principiu", îndreptăţită abordarea liderului democrat-liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici