Boc va discuta cu reprezentanţii PSD situaţia lui Emilian Cutean

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că va discuta cu reprezentanţii PSD despre situaţia lui Emilian Cutean, judecat pentru corupţie, dar reinstalat la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, arătând că acesta a fost numit în funcţie la propunerea PSD.

21 afișări
Imaginea articolului Boc va discuta cu reprezentanţii PSD situaţia lui Emilian Cutean

Emilian Cutean (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

El a răspuns astfel întrebat de presă despre motivele numirii lui Cutean la conducerea Secretariatului.

"Potrivit protocolului de guvernare PDL-PSD, sunt partajate domeniile de asumare a responsabilităţii în actul de guvernare. Acest Secretariat pentru Relaţiile cu Revoluţionarii este asumat de către PSD şi am nominalizat persoana propusă de către Partidul Social Democrat. Pot să vă spun că aflu pentru prima dată lucrurile pe care mi le-aţi spus, o să am o discuţie cu colegii de la PSD, dacă lucrurile pe care le spuneţi sunt adevărate şi vom lua o decizie în acest sens. Deocamdată nu mă pot pronunţa", a spus Boc jurnaliştilor, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean, judecat pentru corupţie, a fost reinstalat la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, prin decizie a premierului Emil Boc, în locul lui Nicolae Puiu Fesan, eliberat din funcţie.

Emilian Cutean a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2006 de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia că a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia sa, utilizând informaţii obţinute în virtutea acestei funcţii, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rechizitoriului, după ce a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, în 20 decembrie 2004, Cutean a dispus plata a 2,995 miliarde de lei vechi (85.500 de euro) în contul Asociaţiei "Club 22", al cărei preşedinte era în decembrie 2004.

Din această sumă Cutean, fiind singurul care avea drept de semnătură în numele asociaţiei, a achitat 945.778.886 lei vechi (27.000 de euro) cu titlu de chirie restantă, pentru imobilul deţinut de asociaţie în care locuia şi el, iar diferenţa a folosit-o pentru constituirea unui depozit bancar.

Toate acestea s-au petrecut, potrivit procurorilor anticorupţie, în contextul în care Cutean a solicitat de la bugetul de stat sumele de bani necesare pentru un program de acţiune al SSPR care se referea la problemele sociale ale revoluţionarilor (autoturisme pentru răniţi, materiale sanitare, subvenţii pentru investiţii, tabere pentru copiii revoluţionarilor etc.) şi la aniversarea a 15 ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989.

Aceste subvenţii erau destinate cinstirii memoriei Revoluţiei şi nu aveau în vedere acoperirea cheltuielilor de personal, de întreţinere şi reparare a mijloacelor fixe, cheltuieli administrative ori alte cheltuieli proprii ale beneficiarului subvenţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici