Bode: Lupta mea pentru adevăr nu se opreşte aici, ea abia acum începe

„Lupta mea pentru adevăr nu se opreşte aici, ea abia acum începe”, afirmă ministrul de Interne, Lucian Bode, după ce a pierdut în primă instanţă în procesul deschis cu UBB: „În continuare, consider această decizie netemeinică, ilegală şi abuzivă”.

280 afișări
Imaginea articolului Bode: Lupta mea pentru adevăr nu se opreşte aici, ea abia acum începe

„Lupta pentru adevăr continuă! Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una firească în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunţat, înainte ca instanţa să dea un verdict. Este firesc ca instanţa să nu mai poată admite solicitarea iniţială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr. 1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului, care urma să se pronunţe. Este evident că altfel ar fi arătat decizia tribunalului dacă Comisia de Etică nu ar fi cedat presiunilor de a fi <parţiali şi subiectivi>, de a da <un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată>, de <a-l arde pe Bode pe rug, în piaţa publică>, aşa cum preşedintele Comisiei a recunoscut public. Dar, pentru că s-au grăbit să dea un astfel de verdict, este logic ca instanţa să respingă solicitarea iniţială, care reclama ca fiind netemeinică şi abuzivă decizia Comisiei de Etică transpusă în Hotărârea nr 10/2022”, afirmă Lucian Bode.

El continuă: „Aşa cum alţii au ales să mă discrediteze şi eu am dreptul să îmi apăr demnitatea”.

„Lupta mea pentru adevăr nu se opreşte aici, ea abia acum începe. Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, în vederea desfiinţării ei în integralitate, precum şi a aspectelor subsecvente statutate în această decizie. În continuare, consider această decizie netemeinică, ilegală şi abuzivă. Dintre argumentele reţinute în cuprinsul sesizării, cele mai importante vizează următoarele aspecte: Nicio altă decizie nu se poate transforma în cenzorul comisiei de doctorat odată ce aceasta s-a pronunţat şi a urmat validarea CNATDCU, Comisia de Etică fiind o altă comisie, în sensul deciziei Curţii Constituţionale. Comisia de Etică nu are competenţa legală de a reevalua o teză de doctorat al cărei titular nu este membru al comunităţii universitare, iar eu nu sunt parte a acestei comunităţi. Procedura de examinare a fost viciată. Entitatea care s-a autosesizat nu poate fi aceeaşi cu cea care solutionează pe fond autosesizarea, fiind în mod evident lipsită de imparţialitate. Mai mult, nu există un raport de analiză în sensul legii. Pretinsele abateri de la standardele de citare reţinute în cuprinsul Hotărârii nr. 1/2023 sunt nelegale si netemeinice. Verificarea ad-hoc a Comisiei de Etică s-a raportat la standarde de citare actualizate recent şi care nu erau în vigoare la momentul susţinerii tezei, aspecte confirmate chiar de punctul de vedere comunicat de Şcoala Doctorală. Demersurile vor continua, pentru că, în ciuda tuturor presiunilor care se fac pentru <arderi pe rug>, este la fel de firesc ca adevărul să primeze şi legea să fie respectată în cazul tuturor”, încheie Lucian Bode.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a pierdut în primă instanţă în procesul deschis cu UBB.

„Respinge ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii nr. 10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB formulată de reclamantul BLN în contradictoriu cu pârâta UBB. Cu termen de recutrs de 5 zile de la comunicare”, se arată în minuta publicată de Tribunalul Sălaj.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirma că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici