Boloş invocă ipocrizia Opoziţiei: Cei care au elaborat PNRR ne spun că ducem România pe marginea prăpastiei

„Cei care au elaborat PNRR şi practic ne-au condamnat fără echivoc să facem reforma fiscală acum vin plini de patriotism feroce şi ne spun că ducem România pe marginea prăpastiei”, spune Marcel Boloş.

723 afișări
Imaginea articolului Boloş invocă ipocrizia Opoziţiei: Cei care au elaborat PNRR ne spun că ducem România pe marginea prăpastiei

Boloş invocă ipocrizia Opoziţiei: Cei care au elaborat PNRR ne spun că ducem România pe marginea prăpastiei

„Ca să fie clar pentru toţi românii, cei care au elaborat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi practic ne-au condamnat fără echivoc să facem reforma fiscală acum vin plini de patriotism feroce şi ne spun că ducem România pe marginea prăpastiei. Asta îmi aduce aminte de culmea ipocriziei din celebra întâmplare în care fiul îşi omoară ambii părinţi iar apoi el, sărmanul, îi cere instanţei de judecată să aibă milă cu el, ucigaşul, pentru că este orfan. Dacă v-a păsat atât de mult de contribuabili, dacă aţi fi vrut să evitaţi această prăpastie cu adevărat, atunci puneaţi în acelaşi PNRR că tăiaţi cheltuielile publice (niciun cuvânt nu este amintit despre acest lucru) sau că încercaţi să vă luptaţi cu evaziunea fiscală. V-aţi luat şi de zâmbetul meu. Pare că vă vine greu să credeţi că mai sunt oameni în România care au puterea să zâmbească după ce aţi fost la guvernare”, spune ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

El afirmă că măsurile fiscale, „aproape în totalitate, vizează îndreptarea unor anomalii ale sistemului fiscal şi anume: limitarea exporturilor de capital de către corporaţiile transnaţionale, eliminarea zonelor de optimizare fiscală mai ales în ceea ce priveşte microîntreprinderile, exploatarea corectă a bogăţiilor ţării, impozitarea sistemului bancar cu profituri consistente, echilibrarea financiară a marilor servicii publice în special cel de sănătate, dar şi protecţia populaţiei şi a consumatorilor”

„Adică, într-un moment de criză, să intrăm în normalitate”, adaugă Boloş.

Ministrul de Finanţe apreciază că România are „un sistem fiscal de invidiat pe plan european, tocmai pentru că înţelegem importanţa protecţiei populaţiei în calitate de consumator, a investiţiilor dar şi a unei politici fiscale echilibrate iar astfel avem 10% impozit pe venit, 16% impozit pe profit, 19% taxa pe valoarea adăugată toate aceste lucruri nu fac decât ca politica fiscală să rămână în continuare prietena investitorilor”.

„Mă apropii de final, cu un îndemn către toţi cei din opoziţie să îşi asume responsabilitatea lor democratică şi să se implice într-un dialog constructiv pentru binele românilor. Dacă au îngrijorări legitime sau propuneri constructive, le aşteptăm. Dar să blocăm în mod deliberat măsurile necesare pentru intrare în stare de normalitate nu face decât să pună în pericol prosperitatea şi stabilitatea financiară a ţării. Iar pentru cei de la USR care tot flutură ideologii politice şi m-au acuzat de anti-liberalism, de parcă ar şti despre ce vorbesc, am o recomandare. Văd că au foarte mult timp liber, mai bine ar pune mâna pe o carte de ştiinţă politică. I-aş îndemna în acest sens, să citească Raymond Aron, poate cea mai importantă personalitate din istoria liberalismului francez din secolul al XX-lea, de la care învăţăm că supravieţuirea regimurilor liberale nu vine de-a gata, ci necesită dorinţa de a regândi vechile principii, vechile reguli în circumstanţe esenţiale noi. Pierre Manent, cel mai cunoscut discipol al lui Aron, ne oferă soluţia, cu care vreau cu care să mă apropii de încheiere: <Liberalii pot fi uşor confundaţi cu nişte reformatori care pun în pericol siguranţă economică a cetăţenilor. Iar populaţia poate să creadă că, în pofida avantajelor aduse de noua economie, noile reforme, ele nu vor fi decât o sursă de bogăţie pentru un cerc restrâns de oameni. Tocmai de aceea, acum, mai mult decât oricând, liberalismul trebuie să demonstreze contrariul, să arate că reformele, daca sunt făcute inteligent, sunt în avantajul tuturor oamenilor>. Iar în încheiere vă propun să medităm împreună cu toţi la cuvintele lui Alexandru Vlahuţă scrise în cartea sa România Pitorească: <Într-o ţară aşa de frumoasă, cu un trecut aşa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deştept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune: Sunt român>”, încheie Boloş.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, urmând ca votul să fie dat marţi.

Semnatarii moţiunii „Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze” îl acuză pe ministrul Finanţelor că a dovedit „o viziune îngustă, concentrată doar pe jupuirea privatului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici