BPN PSD face apel către parlamentari să nu cedeze încercărilor de destabilizare a partidului

BPN al PSD face un apel către toţi membrii, parlamentarii, aleşii locali şi simpatizanţilor pentru a rămâne uniţi şi a nu ceda încercărilor de "destabilizare" a partidului, similare celor din 2004, a declarat, marţi, liderul PSD, Mircea Geoană, după o şedinţă extraordinară a BPN.

22 afișări
Imaginea articolului BPN PSD face apel către parlamentari să nu cedeze încercărilor de destabilizare a partidului

BPN PSD face apel către parlamentari să nu cedeze încercărilor de destabilizare a partidului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Am discutat despre unitatea partidului. Vom da o declaraţie a BPN şi un apel către toţi membrii, simpatizanţii, aleşii locali şi parlamentarii PSD de a rămâne uniţi, de a rămâne consecvenţi alegătorilor noştri şi de a nu ceda unor încercări de destabilizare care sunt alimentate din afara partidului, aşa cum s-a întâmplat în 2005", a declarat Geoană, după şedinţa BPN.

"Am mai trecut prin astfel de experienţă şi suntem suficient de puternici ca să le depăşim", a adăugat Geoană.

În declaraţia adoptată de Biroului Permanent Naţional al PSD se arată că "PSD are nevoie în acest moment de unitate, de calm şi de responsabilitate".

"PSD face apel la unitate şi solidaritate către toţi membrii partidului. În faţa unui moment dificil, PSD trebuie să rămână unit pentru a asigura echilibrul pe scena politică şi pentru a preveni acţiunile arbitrare şi tendinţele autoritariste ale actualului preşedinte. Însă, pentru a depăşi aceste greutăţi, este nevoie de o analiză temeinică şi lucidă a situaţiei actuale", se arată în declaraţie.

De asemenea, se menţionează că PSD este "ţinta unor eforturi sistematice de destabilizare, eforturi declanşate şi alimentate din afara partidului".

"Încercările de a declanşa o bătălie internă pentru funcţii de conducere este expresia acestor tentative de slăbire a PSD, într-un moment în care partidul poate şi trebuie să joace o carte politică extrem de importantă", se apreciază în declaraţia BPN.

Totodată, PSD "condamnă politica cumpărării votului parlamentarilor" pe care ar folosi-o Traian Băsescu.

"Votul parlamentarilor trebuie să fie liber, nu obţinut prin bani, şantaj sau ameninţări. Un guvern fundamentat pe interese mărunte sau pe şantaj are toate şansele să fie o garanţie a ineficienţei, a instabilităţii şi a corupţiei", se mai arată în declaraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici