Budăi: Jalonul aferent cererii de plată 2 pentru PNRR este îndeplinit

Jalonul 213, aferent cererii de plată 2 pentru PNRR, este la acest moment îndeplinit, a anunţat marţi seara Marius Budăi, ministrul Muncii.

223 afișări
Imaginea articolului Budăi: Jalonul aferent cererii de plată 2 pentru PNRR este îndeplinit

„În ciuda eforturilor USR de a împiedica îndeplinirea jaloanelor şi atragerea fondurilor europene de către România, jalonul 213, aferent cererii de plată 2 pentru PNRR, este la acest moment îndeplinit. Curtea Constituţională a României a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de USR pe marginea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.174/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor private (pilonul 2 de pensii)”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Curtea Constituţională a anunţat marţi că a respins, ca neîntemeiată, sesizarea USR şi a unor deputaţi neafiliaţi.

„Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România şi de deputaţi neafiliaţi şi a constatat că Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.174/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor private, precum şi dispoziţiile art.I pct.59 [cu referire la introducerea art.140 ind.2 din Legea nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat] şi ale art.II pct.59 [cu referire la introducerea art.120 ind.2 din Legea nr.204/2006 privind pensiile facultative] din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.174/2022, sunt constituţionale în raport cu criticile formulate”, se arată într-un comunicat al CCR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici