Bugetul SIE pe 2016, avizat de Comisie în unanimitate. Calimente: Discuţia a fost foarte aplicată

Comisia specială a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra SIE a avizat, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul Serviciului pe anul 2016, preşedintele acestui for, Mihăiţă Calimente, precizând că fondurile suplimentare faţă de 2015 vor merge în special către cheltuielile de personal.

202 afișări
Imaginea articolului Bugetul SIE pe 2016, avizat de Comisie în unanimitate. Calimente: Discuţia a fost foarte aplicată

Bugetul SIE pe 2016, avizat de Comisie în unanimitate. Calimente: Discuţia a fost foarte aplicată

"Discuţia despre buget a fost foarte aplicată. Nu au fost foarte complicate lucrurile. O mică creştere de 6,46% faţă de anul trecut, iar acest lucru se datorează faptului că la cheltuielile cu personal avem creşteri salariale cu 10%. În principal, acolo se vor duce aceşti bani", a precizat preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe (SIE), deputatul PNL Mihăiţă Calimente.

Pe de altă parte, el s-a arătat preocupat de costurile mari pe care le presupune achiziţia de aparatură tehnică. "Ceea ce ne preocupă este şi situaţia internaţională, dar şi faptul că în general toată această tehnică de calcul şi operativă costă foarte mult, se depreciază moral foarte repede şi de la o generaţie la alta, calculatoarele şi alte investiţii costă foarte mult," a precizat deputatul liberal.

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, nu a participat la dezbatere.

Serviciul de Informaţii Externe beneficiază de o creştere a alocărilor cu 6,46% faţă de 2015, bugetul ajungând în 2016 la 272,5 milioane de lei. SIE va avea bugetul majorat cu aproximativ 4% pentru cheltuieli de personal şi tot atâţia bani pentru bunuri şi servicii ca anul trecut. Se înregistrează şi o creştere cu circa 25% pentru cheltuielile de capital, însă proiectul de buget pe 2016 nu specifică şi destinaţia exactă a acestor sume. În schimb, SIE va acorda şi anul viitor burse, Guvernul alocând la acest capitol suma de 10 mii de lei, însemnând o majorare cu 25% a sumei alocate instituţiei pentru anul 2015. De menţionat că anul trecut SIE a beneficiat de rectificări bugetare pozitive.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici