Burduja: Nicuşor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN şi Termoenergetica. O reţetă a haosului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN şi Termoenergetica de către Consiliul General: „Este aceeaşi reţetă a haosului general din Bucureşti: iresponsabilitate, incompetenţă şi ignoranţă”.

265 afișări
Imaginea articolului Burduja: Nicuşor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN şi Termoenergetica. O reţetă a haosului

Burduja: Nicuşor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN şi Termoenergetica. O reţetă a haosului

Sebastian Burduja, ministrul energiei, afirmă că „refuzul lui Nicuşor Dan de a promova o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru aprobarea, de principiu, a fuziunii dintre ELCEN şi Termoenergetica, motivat de faptul că există deja o intenţie pe care acesta a exprimat-o în anul 2021, aruncă în derizoriu chestiunea vitală a termoficării din Bucureşti. Nicuşor Dan pune astfel sub semnul întrebării legalitatea întregului proces şi, în nota obişnuită, îşi depăşeşte atribuţiile”.

„Atitudinea lui Nicuşor Dan este tipică pentru modul în care a fost administrat Bucureştiul în ultimii trei ani şi jumătate. Este aceeaşi reţetă a haosului general: iresponsabilitate, incompetenţă şi ignoranţă. Să refuzi cinic să rezolvi problema apei calde şi încălzirii pentru peste 1,5 milioane de cetăţeni înseamnă să le refuzi bucureştenilor dreptul la o viaţă civilizată. Înţeleg campania lui Nicuşor Dan din ultima perioadă. A declarat chiar el că în cele mai importante momente ale vieţii sale a dormit. Campania de faţadă încearcă să demonstreze altceva, doar că ceasul al doisprezecelea a trecut, iar bucureştenii nu mai au timp de experimente eşuate. Mai mult ca oricând, bucureştenii nu mai au timp şi nici răbdare de pretextele unui primar complet desprins de problemele lor de zi cu zi”, adaugă Burduja.

Ministrul energiei afirmă că fuziunea ELCEN-Termoenergetica „nu e un moft şi nu trebuie să devină victima unui orgoliu personal al primarului care pretinde că le ştie pe toate”.

„Victimele sunt milioane de bucureşteni. Ajunge! Mai avem puţin şi îi salvăm pe bucureşteni de primarul ‘Nimicuşor” Dan. Da, nimic nu este uşor, dar prima condiţie este să îţi pese şi să respecţi legea. Pe subiectul fuziunii ELCEN- Termoenergetica, solicit public primăriei generale să respecte legea şi să includă pe ordinea de zi a consiliului general, de urgenţă, proiectul de hotărâre fără de care nu putem înainta”, încheie Burduja.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că nu este nevoie de o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru realizarea fuziunii ELCEN cu Termoenegetica, menţionând că există dificultăţi tehnice.

„Nu e nevoie de hotărâre de Consiliu pentru chestiunea aceasta. Există o intenţie pe care municipiul şi-a exprimat-o prin primarul municipiului în anul 2021. Există o hotărâre de Consiliu anterioară, din 2017 sau 2018. Totul este să ajungem la discuţia tehnică în baza căreia fuziunea să se realizeze şi, aşa cum v-am mai spus, există dificultăţi tehnice. Există acea creanţă pe care ELCEN o are. Există mai multe dificultăţi tehnice”, a explicat Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici