Bush a fost întâmpinat de Băsescu, la Constanţa

Preşedintele SUA, George W. Bush, însoţit de Laura Bush, a sosit pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, la bordul Air Force One, şi a fost aşteptat de şeful statului român, Traian Băsescu, alături de soţia sa, cei doi preşedinţi urmând să aibă o întrevedere la o vilă de protocol din Neptun.

386 afișări
Imaginea articolului Bush a fost întâmpinat de Băsescu, la Constanţa

Bush a fost întâmpinat de Băsescu, la Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Aeroportul Kogălniceanu la ora 10.20, iar până la sosirea preşedintelui american a stat, pentru scurt timp, în salonul oficial al aeroportului, după care a ieşit pe pistă, însoţit de Maria Băsescu şi de o delegaţie de miniştri, consilieri şi autorităţi locale din Constanţa. La sosirea lui Traian Băsescu la Kogălniceanu a apărut soarele, după ce toată dimineaţa a fost înnorat.

Preşedintele Statelor Unite, alături de soţia sa, a ajuns la ora 10.59, fiind întâmpinat de şeful statului român la coborârea din aeronavă. Cei doi preşedinţi s-au îmbrăţişat, apoi Traian Băsescu i-a oferit Laurei Bush un buchet de flori.

Au fost intonate imnurile de stat ale celor două ţări, după care Bush şi Băsescu au trecut în revistă Garda de onoare. Cei doi preşedinţi au primit apoi onorurile gărzilor militare.

Cei doi preşedinţi şi soţiilor acestora au salutat asistenţa, după care preşedintele SUA şi şeful statului român au urcat în maşini diferite.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele George W. Bush, împreună cu soţiile lor, au sosit la vila de protocol de la Neptun unde vor avea loc discuţiile între cele două delegaţii, urmate de o conferinţă de presă susţinută de cei doi şefi de stat.

Cei doi şefi de stat au ajuns la vilă la o diferenţă de zece minute, primul sosind Traian Băsescu.

Pe lista celor care vor participa, miercuri, la Neptun la întâlnirea dintre preşedinţii Bush şi Băsescu se numără, din partea americană, Nicholas Taubman, ambasadorul SUA la Bucureşti, Condoleezza Rice, secretar de stat, Joshua Bolten, şeful administraţiei Casei Albe, Stephen Hadley, consilier al preşedintelui SUA pentru securitate naţională şi Kevin Sullivan, consilier al preşedintelui SUA pentru comunicare.

Delegaţia română, condusă de şeful statului, îi va cuprinde pe miniştrii de externe şi ai apărării, Adrian Cioroianu şi Teodor Meleşcanu, pe consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Mihai Stănişoară, consilierul prezidenţial pentru relaţii internaţionale, Anca Ilinoiu, ambasadorul României la Washington, Adrian Cosmin Vieriţa, secretarul de stat în MAE pentru summitul NATO, Victor Nicula şi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

Pe durata prezenţei la Constanţa a celor doi preşedinţi circulaţia a fost închisă, pe traseul dintre Mihail Kogălniceanu şi Neptun, precum şi pe o serie de bulevarde din municipiul Constanţa.

Peste o mie de angajaţi ai Ministerului Internelor se află de-a lungul traseului pe care se vor deplasa coloanele oficiale. De asemenea, pe tot traseul patrulează echipaje ale Poliţiei Rutiere, în timp ce alte echipaje se află pe principalele artere de circulaţie şi în fiecare intersecţie din municipiul Constanţa, iar benzinăriile sunt păzite de jandarmi. În marile intersecţii de pe cele două drumuri naţionale între Kogălniceanu şi Constanţa, respectiv Constanţa şi Neptun, se află ambulanţe.

Preşedintele american George W. Bush a sosit, marţi seară, la Bucureşti, la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One. Miercuri dimineaţă, Bush a susţinut un discurs la Palatul CEC.

George W. Bush, a susţinut, miercuri dimineaţă, la Palatul CEC, un discurs, în cadrul Conferinţei de la Bucureşti, organizată de George Marshall Fund. Preşedintele SUA este însoţit de Laura Bush şi de secretarul de stat Condoleezza Rice.

Vezi aici o galerie foto cu întrevederea celor doi şefi de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici