Buşoi îl acuză pe Băsescu de ''terorism politic'': ''Aţâţă fricile românilor să stoarcă voturi''

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a criticat, vineri, afirmaţiile făcute de Traian Băsescu cu privire la relocarea imigranţilor, afirmând că fostul şef de stat aţâţă fricile românilor şi răspândeşte extremismul pentru a ''stoarce voturi''.

399 afișări
Imaginea articolului Buşoi îl acuză pe Băsescu de ''terorism politic'': ''Aţâţă fricile românilor să stoarcă voturi''

Buşoi îl acuză pe Băsescu de ''terorism politic'': ''Aţâţă fricile românilor să stoarcă voturi'' (Imagine Silviu Matei / Mediafax Foto)

''Nu există dovadă mai mare de cinism decât aţâţarea fricii românilor şi răspândirea extremismului pentru a stoarce voturi din frica oamenilor. Când un fost şef de stat ca domnul Traian Băsescu care a fost ţinut în funcţie de lideri europeni se răţoieşte acum ipocrit la aceiaşi lideri europeni şi atâţă fricile extremiste ale românilor, aceasta în opinia mea nu este altceva decât cinism şi inconştienţă'', a declarat liberalul cu privire la declaraţiile făcute de Traian Băsescu despre imigranţi, în contextul atentatelor de la Bruxelles.

Cristian Buşoi a afimat că discursul radical al unor politicieni români este ''un fel de terorism politic'' pentru că ''împrăştie frica şi răspândeşte ura''.

''Soluţia este să ne consolidăm mecanismele de luptă împotriva terorismului, să consolidăm instituţiile din România care au competenţe în acest domeniu, nu să detonăm fricile oamenilor'', a spus liberalul, cunoscut pentru relaţia de prietenie cu şeful SRI, Eduard Hellvig.

Buşoi a mai adăugat că atentatele de la Bruxelles au scos la lumină o realitate pe care cetăţenii europeni o acuză în acest moment, faptul că ''din păcate, politicienii europeni sunt depăşiţi''.

''Se vede că Europa nu se poate apăra în mod eficient de terorism. Deschizând porţile valului de imigranţi, în ultimii 20 de ani, europenii au lăsat, din păcate, să se strecoare în UE duşmani amestecaţi între oameni care au fugit de suferinţă, de război, de foamete şi de nenorociri'', a susţinut liberalul.

Cristian Buşoi a afirmat că UE trebuie să facă mai mult decât să îşi exprime compasiunea prin lacrimile ministrului de externe al UE.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat marţi că forţele de securitate nu pot asigura viaţa cetăţenilor europeni, iar guvernele nu-şi pot permite generalizarea introducerii stării de urgenţă, transformând Europa într-un Afganistan, ca reacţie la atacurile teroriste de la Bruxelles.

"În Siria, în Irak, în Afganistan sau în Yemen, grupările teroriste islamiste sunt atacate de armate regulate, trupe speciale şi forţe aeriene ale NATO, Federaţiei Ruse, Iranului sau ale Arabiei Saudite cu riscul major de a fi decimate. Era logic ca, odată cu valul migrator islamist, organizaţiile teroriste să-şi transfere adepţi cît mai mulţi la loc sigur, în Europa, unde fac ce ştiu cel mai bine: UCID", a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spus că guvernele europene nu pot impune starea de urgenţă la nivel general.

"Aici nu-i bombardează nici aviaţiile aliate, nici armatele regulate nu pot fi desfăşurate, nici trupele speciale nu pot acţiona ca în teatrele de război, iar guvernele nu-şi pot permite generalizarea introducerii stării de urgenţă, transformând Europa într-un Afganistan, pentru că şi-ar recunoaşte eroarea fatală în abordarea fenomenului migraţiei necontrolate", a mai scris Traian Băsescu, care a concluzionat că "dramatic este că nu liderii politici europeni, de altfel foarte bine păziţi, vor plăti factura nesăbuinţei, ci cetăţeni europeni nevinovaţi. Este clar că forţele de securitate nu pot asigura viaţa cetăţenilor europeni".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici