Buzău: 21 de membri ai organizaţiei judeţene a PSD şi-au depus candidatura pentru Parlament

Un număr de 21 de membri ai organizaţiei judeţene Buzău a PSD şi-au depus candidatura pentru un post de senator sau deputat, printre ei aflându-se şi liderul filialei, senatorul de Buzău Ion Vasile.

164 afișări
Imaginea articolului Buzău: 21 de membri ai organizaţiei judeţene a PSD şi-au depus candidatura pentru Parlament

Senatorul PSD Ion Vasile (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din PSD Buzău, organizaţia buzoiană a închis lista lărgită de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Cei care vor candida pentru un post de senator sunt Ion Vasile, actualmente senator de Buzău, Dan Rînciog, Ştefan David şi Costel Topcian. Pentru fotoliile de deputaţi candidează, printre alţii, Daniel Augustin, Romeo Lungu, Adrian Mocanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Victor Mocanu, de deputatul Valeriu Ungureanu, Stelică Borzea şi Gabriel Mihalaşcu.

Tot pentru Camera Deputaţilor şi-au manifestat dorinţa de a candida viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu, Emanoil Neagu şi primarii localităţilor Cislău şi Boldu, Dumitru Mitroiu şi Marian Mărgărit. Din cele 21 de nume trecute pe lista lărgită a PSD, Consiliul Judeţean al partidului va alege trei persoane pentru Senat şi şapte pentru Camera Deputaţilor.

Supriza este absenţa de pe lista pentru alegerile parlamentare a deputatului Aurel Gubandru, care a preferat să-şi depună candidatura în judeţul Olt.

Aurel Gubandru a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că a decis să nu mai reprezinte judeţul Buzău, invocând problemele de comunicare existente între el şi conducerea filialei judeţene. Tensiunile între cele două părţi trenează de ani de zile de când Gubandru a candidat pentru preşedinţia organizaţiei şi au culminat în timp, urmare a declaraţiilor sale referitoare la ce se întâmplă în PSD Buzău. Tocmai din cauza acestor tensiuni, Aurel Gubandru a decis să nu mai candideze la Buzău, alegând un colegiu din Olt, judeţul său de baştină.

Parlamentarul a adăugat că va veni cu dezvăluiri legate de situaţia din PSD Buzău după alegerile parlamentare pentru a nu face rău partidului. Aurel Gubandru este de opt ani deputat de Buzău. El a fost inclusiv prefect al judeţului, în perioada 1991-1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici