Călian: Ponta aplică principiul "copy-paste" în toate activităţile. Proiectul de protecţie a copiilor cu părinţi plecaţi este "furat" dintr-o iniţiativă a mea

Deputatul PDL Petru Călian îi cere premierului Victor Ponta să retragă proiectul de lege privind protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, susţinând că varianta asumată de Guvern "este furată", cu o singură modificare, dintr-o iniţiativă legislativă a sa, adoptată de Senat.

197 afișări
Imaginea articolului Călian: Ponta aplică principiul "copy-paste" în toate activităţile. Proiectul de protecţie a copiilor cu părinţi plecaţi este "furat" dintr-o iniţiativă a mea

Călian: Ponta aplică principiul "copy-paste" în toate activităţile. Proiectul de protecţie a copiilor cu părinţi plecaţi este "furat" dintr-o iniţiativă a mea

Deputatul PDL Petru Călian afirmă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că Victor Ponta aplică principiul "copy-paste" în toate activităţile pe care le desfăşoară, "de la cele academice până la cele întreprinse din postura de şef al Executivului".

"Cer în mod public şefului Guvernului să retragă proiectul de lege privind protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate şi să accepte adoptarea proiectului iniţiat de mine, conform procedurilor şi cutumelor parlamentare. Iniţiativa mea legislativă privind protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, adoptată de Senat în luna aprilie a acestui an, este furată în cadrul unui proiect de lege asumat în mod injust de Guvernul Ponta. În calitate de iniţiator al acestui proiect, atrag atenţia asupra faptului că Victor Ponta aplică principiul «copy-paste» în toate activităţile pe care le desfăşoară, de la cele academice până la cele întreprinse din postura de şef al Executivului", susţine Călian.

Călian precizează că varianta asumată de Guvern în proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului are o singură modificare faţă de proiectul său legislativ.

"Varianta premierului USL presupune notificarea autorităţilor cu privire la intenţia de a părăsi ţara în avans cu 40 de zile - şi nu 30, aşa cum e prevăzut în proiectul iniţiat de mine. Întreaga iniţiativă a mea a fost încorporată şi asumată de către Guvern în proiectul de lege adoptat în cadrul şedinţei de Guvern care a avut loc marţi", se arată în comunicatul deputatului PDL.

El afirmă că doreşte să semnaleze, astfel, "o mostră a lipsei de integritate morală a reprezentanţilor unei entităţi atât de importante cum este Executivul, care îşi atribuie în mod abuziv un proiect de lege care conţine fragmente plagiate".

Părinţii sau tutorii care au copii în întreţinere şi doresc să plece la muncă în străinătate vor fi obligaţi să notifice serviciul de asistenţă socială cu 40 de zile înainte de a părăsi ţara, nominalizând persoana care se va ocupa de întreţinerea copilului pe perioada absenţei.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege, adoptat marţi de Guvern, pentru modificarea şi completarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici