Călin Popescu-Tăriceanu: Bugetul va fi adoptat de Parlament în 7-8 zile. Întârzierea, cauzată de Iohannis / Despre proteste: Acest model revoluţionar, în care se aprobă prin urale, înlătură votul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că proiectul de buget va fi adoptat de Parlament în 7-8 zile, el arătând că întârzierea faţă de calendarul iniţial a fost cauzată de preşedintele Iohannis, care ''a plecat să-şi facă liniştit week-end-ul''.

423 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu-Tăriceanu: Bugetul va fi adoptat de Parlament în 7-8 zile. Întârzierea, cauzată de Iohannis / Despre proteste: Acest model revoluţionar, în care se aprobă prin urale, înlătură votul

Călin Popescu-Tăriceanu: Bugetul va fi adoptat de Parlament în 7-8 zile. Întârzierea, cauzată de Iohannis (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Arhiva Foto)

Călin Popescu-Tăriceanu: Bugetul va fi adoptat de Parlament în 7-8 zile. Întârzierea, cauzată de Iohannis

Întrebat de ce s-a întârziat cu adoptarea de către Guvern a proiectului de buget, deşi avizul CSAT s-a dat în cursul amiezii, Tăriceanu a răspuns: ''Dumneavoastră puneţi problema unei întârzieri de trei ore, de când s-a anunţat la CSAT, dar nu vă puneţi problema că preşedintele a plecat să-şi facă liniştit week-end-ul şi a întârziat de joi, de vineri până marţi''.

''Proiectul ar fi fost gata, şedinţa Birourilor permanente reunite era programată pentru vineri ca să stabilim calendarul, pe care l-am decalat. O să avem un calendar care să permită dezbaterea bugetului, depunerea de amendamente, iar votul final va fi între 7 şi 8 zile de mâine începând'', a spus preşedintele PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu despre proteste: Acest model revoluţionar, în care se aprobă prin urale, înlătură votul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că protestele antiguvernamentale privind graţierea şi modificarea Codului penal reprezintă ''un model revoluţionar'', în care se aprobă prin urale şi care înlătură legitimitatea votului.

El a arătat că şedinţa Birourilor permanente reunite a fost convocată pentru miercuri dimineaţa la ora 9.00 pentru a stabili noul calendar, având în vedere că şedinţa Guvernului începe după ora 19.

Întrebat dacă proiectele respective ar trebui retrase ca urmare a protestele succesive, de amploare, ale cetăţenilor, Tăriceanu a răspuns: ''Trebuie să hotărâm ce fel de democraţie avem, dacă recunoaştem legitimitatea votului sau nu şi considerăm că manifestaţiile din stradă trebuie să înlăture legitimitatea votului. Atunci înseamnă că nu mai facem alegeri şi conducem după un alt model, care este modelul revoluţionar. Chemăm masele largi populare să aprobe eventual, nu ştiu, prin urale şi ovaţii''.

Întrebat dacă, având legitimitatea votului, puterea nu ţine cont de populaţie şi de proteste, preşedintele Senatului a spus că în societate există mai multe voci, nu doar cei care protestează în stradă.

''Există mai multe voci, există ONG-uri, există asociaţii profesionale, şi oameni care aleg să protesteze în stradă. Toţi au dreptul şi cred că este un câştig extraordinar pe care îl avem, dar în final sunt două lucruri de care trebuie să ţinem cont: de legalitatea procesului democratic şi a sistemului democratic parlamentar, şi de reprezentantivitate'', a susţinut Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici