Raluca Turcan: PNL va vota împotriva bugetului de stat. Este slab şi nerealist / PSD mimează dezbaterea. Modificările la Codul penal îl albesc pe Dragnea

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că liberalii vor vota împotriva legii bugetului de stat, afirmând că bugetul este ''slab şi nerealist''.

507 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PNL va vota împotriva bugetului de stat. Este slab şi nerealist / PSD mimează dezbaterea. Modificările la Codul penal îl albesc pe Dragnea

Raluca Turcan: PNL va vota împotriva bugetului de stat. Este slab şi nerealist (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Raluca Turcan: PSD mimează dezbaterea. Modificările la Codul penal îl albesc pe Dragnea

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că PSD mimează buna-credinţă şi dorinţa de dezbatere, afirmând că sunt semnale că îşi propune să modifice prin ordonanţă Codul Penal pentru a-l ''salva'' pe Liviu Dragnea şi că ar trimite în Parlament legea privind graţierea.

''În momentul de faţă PSD mimează buna-credinţă şi dorinţa de dezbatere şi de găsire de soluţii reale şi au în continuare ca scop ascuns albirea politicienilor corupţi'', a spus preşedintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a apreciat că PSD se concentrează pe modificările la Codul Penal, care ''îl albesc'' pe Liviu Dragnea şi ''deschid poarta furtului legal''.

''Am înţeles că acum s-au speriat de vocea străzii şi au lăsat un pic mai uşor tentaţia de a veni cu ordonanţe de urgenţă sau cu asumarea răspunderii, că vor să aducă aceste iniţiative în Parlamentul României, ceea ce nu înseamnă că se va rezolva problema de fond pentru că în Parlamentul României PSD şi ALDE au majoritate covârşitoare care să le permită orice'', a subliniat liderul PNL.

PNL nu va permite ca modificările privind Codurile să fie făcute prin asumare sau prin adoptarea lor de o majoritate parlamentară ''abuzivă'', a mai precizat Turcan.

Raluca Turcan: PNL va vota împotriva bugetului de stat. Este slab şi nerealist

''PNL a decis în grupurile reunite să voteze împotriva bugetului de stat pe anul 2017 propus de PSD. După mimarea prudenţei economice din perioada campaniei electorale PSD aruncă România în spirala populistă şi joacă la casino soarta economiei româneşti'', a afirmat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Ea a subliniat că bugetul este slab şi nerealist.

''Bugetul pe anul 2017 este un buget slab, nerealist, nesusteabil şi înşelător, bazat pe o creştere economică contrazisă de toate centrele economice de prognoză. Este gândi pe o creştere a veniturilor imposibil de realizat şi pe o sumă imposibil de obţinut din fonduri europene. Asta înseamnă că toate promisiunile care au creat aşteptări oamenilor nu vor putea fi realizate'', a spus liderul interimar al PNL.

PNL va depune amendamente care să răspundă aşteptărilor oamenilor şi să sprijine mediul de afaceri, a precizat Turcan.

Liberalii ar urma să depună amendamente şi pentru dezvoltarea locală, creşterea fondurilor pentru detenţie şi reintegrarea în societate a celor condamnaţi.

''Nu în ultimul rând vom susţine şi vom urmări alocarea unui buget pentru Ministerul Apărării Naţionale în spiritul acordului politic încheiat între toţi actorii politici'', a conchis ea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici