Alina Gorghiu: Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?

Fostul lider al PNL Alina Gorghiu a comentat marţi achitarea lui Ludovic Orban spunând că acest caz arată că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor.

758 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?

Alina Gorghiu: Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor? (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Foto )

''Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?! De eficienţa inspecţiei judiciare?! E nevoie mai mult decât oricând să întărim justiţia din România, dar abuzurile trebuie diminuate prin modificări legislative şi dezbateri în Parlament!!!! Nu prin OUG-URI sau alte mijloace netransparente, cum face PSD, încercând să-şi spele belelele. Nu ştiu câţi va amintiţi că Orban a fost scos în ultima secundă din cursa pentru Primaria Generală...uite cum se scrie istoria'', a comentat Gorghiu pe Facebook.

Ea a militat în mai multe rânduri pentru un astfel de proiect.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că liberalii se bucură pentru achitarea lui Ludovic Orban, afirmând că este o dovadă a independenţei justiţiei şi că CSM trebuie să intervină când sunt abuzuri.

''Întotdeauna într-un sistem judiciar există achitări şi condamnări. Faptul că suntem în momentul de faţă confruntaţi cu o achitare nu poate decât să ne întărească încrederea în justiţie şi să ne facă să milităm în continuare pentru independenţa justiţiei şi menţinerea progreselor obţinute'', a mai spus Turcan.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat marţi, pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici