Camera Deputaţilor a adoptat, pe articole, proiectul de Lege privind OUG 50

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, pe articole, proiectul de lege privind OUG 50, cu modificările cuprinse în raportul suplimentar elaborat de Comisia de Buget-Finanţe, urmând ca votul final să fie dat joi dimineaţă, începând cu ora 09.00.

24 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a adoptat, pe articole, proiectul de Lege privind OUG 50

Camera Deputaţilor a adoptat, pe articole, proiectul de Lege privind OUG 50 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a precizat că joi la ora 9.00 va fi dat votul final pe proiectul de lege privind OUG 50 în cadrul şedinţei de plen a Camerei.

El a precizat că de la ora 9.30 va fi convocat plenul comun al Senatului şi Camerei pentru dezbaterea şi supunerea la vot a moţiunii de cenzură pe asumarea Legii-cadru a salarizării.

Anterior, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a dat asigurări că dacă OUG 50 va fi votată în forma Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Comisia Europeană nu va avea motive pentru a declanşa procedura de infringement.

"Guvernul a dat OUG 50, prin care a vrut să restabilească drepturile clienţilor în contractele cu băncile. Băncile au sesizat Comisia Europeană că ar fi vorba de încălcarea unei directive UE. Procedura este următoarea: Comisia Europeană înştiinţează ţara respectivă, cere lămuriri dacă aceste lucruri sunt corecte. Noi vom înştiinţa UE că nu am încălcat Directiva 48, legat de problema relaţiilor dintre bănci şi clienţi şi cred că, cu amendamentele propuse de către colegii din Comisie, am rezolvat această problemă, să asigurăm respectarea dtrepturilor clienţilor şi să asigurăm stabilitatea financiară a băncilor", a declarat ministrul Finanţelor.

El a mai spus că, dacă se va da votul final pe proiectul de lege aşa cum a fost discutat în Camera Deputaţilor, "România nu va avea nicio problemă cu Uniunea Europeană", respectiv nu va fi declanşată procedura de infringement.

Comisia de Buget-Finanţe a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50, stabilind că Ordonanţa nu se aplică contractelor în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată, care rămân zero, că refinanţarea se negociază şi că CAR-urile nu intră sub incidenţa actului.

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul Camerei Deputaţilor, miercuri seară, după ce Comisia de buget-finanţe a întocmit raport suplimentar la OUG 50.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici