Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa privind desfiinţarea Comisiei de la Cotroceni

Camera Deputaţilor a respins, marţi, Ordonanţa 95/2007 emisă în timpul mandatului lui Tudor Chiuariu, în vederea desfiinţării Comisiei prezidenţiale care analiza sesizările privind infracţiunile săvârşite de miniştri, declarată neconstituţională de către CCR.

27 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa privind desfiinţarea Comisiei de la Cotroceni

Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa privind desfiinţarea Comisiei de la Cotroceni (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru proiectul de respingere a Ordonanţei au votat un număr de 240 de deputaţi, doar doi deputaţi (PRM) s-au împotrivit şi alţi şase s-au abţinut.

În cadrul dezbaterilor din plen, vicepreşdintele Comisiei juridice Florin Iordache a declarat că "membrii Comisiei au constatat că, potrivit Deciziei Curţii Constituţionale nr.1133 din 27 noiembrie 2007, art.16 din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.95/2007 pentru modificarea Legii nr.115/1999 sunt neconstituţionale şi au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului adoptarea proiectului de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Legii privind responsabilitatea ministerială".

Camera a respins OUG 95/2007 ca urmare a admiterii excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului de către Curtea Constituţională (CCR), în noimebrie 2007, a constatării faptului că art.16 din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.95-2007 pentru modificarea Legii nr.115/1999 sunt neconstituţionale.

În 27 noiembrie, Curtea Constituţională a decis, în unanimitate, că dispoziţiile articolul 16 din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială şi cele ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 95/2007 pentru modificarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială sunt neconstituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici