Camera Deputaţilor: Acordul privind amplasarea elementelor scutului SUA în România, avizat la Comisii

Comisiile Juridică şi de Apărare din Cameră, reunite în şedinţă comună, au adoptat, luni, cu unanimitate, Raport favorabil la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România.

79 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor: Acordul privind amplasarea elementelor scutului SUA în România, avizat la Comisii

Camera Deputaţilor: Acordul privind amplasarea elementelor scutului SUA în România, avizat la Comisii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Preşedintele Comisiei Juridice din Cameră, Daniel Buda, a declarat, luni, după şedinţa comună, că Raportul comun a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată.

România şi SUA au semnat, la 13 septembrie, la nivel de miniştri de Externe, Acordul privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România. Semnarea acordului a avut loc la un an şi jumătate de la începerea negocierilor. Ellen Tauscher a condus delegaţia americană pe durata negocierilor, echipa României fiind condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu. Acordul a fost supus spre ratificare Parlamentului.

Acordul încheiat de România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu a fost făcut public în 23 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici