Camera Deputaţilor şi-a ales noul Birou Permanent, ALDE a pierdut funcţia de chestor

Camera Deputaţilor a ales, luni, noua componenţă a Biroului Permanent, faţă de sesiunea precedentă numărul chestorilor PSD s-a dublat, locul reprezentatei ALDE Steluţa-Gustica Cătăniciu fiind preluat de deputatul PSD Marian Neacşu, iar UNPR obţinând un post de secretar.

347 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor şi-a ales noul Birou Permanent, ALDE a pierdut funcţia de chestor

Camera Deputaţilor şi-a ales noul Birou Permanent, ALDE a pierdut funcţia de chestor

PSD i-a susţinut pentru funcţia de vicepreşedinţi ai Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pe deputaţii Florin Iordache, Gabriel Vlase şi Rodica Nassar, iar pentru funcţia de secretar al Biroului Permanent pe deputatul Ion Marcel Ciolacu.

Chestorii social-social democraţi din BP vor fi Marian Neacşu şi Mircea Drăghici. PSD şi-a dublat numărul chestorilor, în defavoarea ALDE, care în sesiunea trecută avut-o ca reprezentat în BP pe Steluţa-Gustica Cătăniciu pe această funcţie.

Liberalii l-au susţinut pentru postul de vicepreşedinte, ca şi în sesiunea trecută, pe deputatul Ludovic Orban, iar pentru cel de secretar pe Cristian Buican, cel care a mai deţinut această funcţie şi în sesiunea trecută.

Chestorii care vor reprezenta PNL în BP vor fi George Ionescu şi Ionel Palăr.

Nicolae Mircovici şi-a păstrat funcţia de secretar al BP din partea minorităţilor naţionale.

În urma constituirii grupului parlamentar UNPR, funcţia de secretar care a revenit formaţiunii a fost ocupată de deputatul Laurenţiu Chirvăsuţa, care a deţinut aceeaşi poziţie în sesiunea trecută, însă cu sprijinul PSD, întrucât parlamentarii UNPR erau asimilaţi grupului PSD.

Noua componenţă a BP al Camerei Deputaţilor a fost votată cu voturi 203 ''pentru'', 28 ''împotrivă'' şi 3 voturi nule.

Biroul Permanent se compune din preşedintele Camerei Deputaţilor, care este şi preşedintele Biroului Permanent, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori, apartenenţa politică a membrilor Biroului reflectând configuraţia politică a forului legislativ.

Preşedintele este ales pe durata mandatului Camerei Deputaţilor, iar ceilalţi membri ai Biroului permanent sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni ordinare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici