Camera dezbate abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe. Mate Andras: Ce Guvern abilităm să dea Ordonanţe, actualul sau viitorul?

Camera Deputaţilor şi-a început, vineri, şedinţa în care dezbate proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Liderul deputaţilor UDMR Mate Andras a întrebat dacă Parlamentul abilitează actualul sau viitorul Guvern să emită Ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare, preşedintele Camerei răspunzând că este vorba despre Guvernul României.

120 afișări
Imaginea articolului Camera dezbate abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe. Mate Andras: Ce Guvern abilităm să dea Ordonanţe, actualul sau viitorul?

Camera dezbate abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe. Mate Andras: Ce Guvern abilităm să dea Ordonanţe, actualul sau viitorul? (Imagine: Alina Zamfiroiu/Mediafax Foto)

Deputaţii au adoptat pe articole proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, reprezentanţii PDL precizând că vor vota împotriva proiectului de oarece e neconstituţional, iar UDMR întrebându-se care Guvern este abilitat.

"Care Guvern va fi abilitat de a emite ordonanţe? Guvernul care este acum şi există şi funcţionează sau Guvernul care ar trebui votat astăzi de plenul reunit al celor două Camere? Şi mai este încă o problemă: Camera Deputaţilor este decizională, dar Senatul ca primă Cameră sesizată nu a dezbătut acest proiect şi mă întreb din punct de vedere al dreptului constituţional dacă e bine sau nu", a precizat Mate Andras.

El a făcut aceste afirmaţii în timpul dezbaterii proiectului de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, UDMR şi PDL având obiecţii faţă de acest proiect.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a precizat că deputaţii abilitează Guvernul României de a emite ordonanţe în perioada în care Parlamentul nu e în sesiune şi nu pe Victor Ponta sau pe altcineva.

"Noi abilităm Guvernul României de a emite ordonanţe în perioada în care Parlamentul nu e în sesiune. Nu abilităm pe domnul Ponta sau pe altcineva", a precizat Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici