Cameră: Moţiunea simplă pe tema deszăpezirii, returnată PDL şi PPDD pentru a fi reformulată

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să returneze grupurilor parlamentare ale PDL şi PPDD moţiunea simplă depusă pe tema deszăpezirii, pentru ca aceasta să fie reformulată întrucât nu respectă prevederile regulamentare, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

109 afișări
Imaginea articolului Cameră: Moţiunea simplă pe tema deszăpezirii, returnată PDL şi PPDD pentru a fi reformulată

Cameră: Moţiunea simplă pe tema deszăpezirii, returnată PDL şi PPDD pentru a fi reformulată (Imagine: Catalin Abagiu/ Mediafax Foto)

Mircovici a spus că textul moţiunii se referea la un număr de 5 miniştri, fiind "un fel de moţiune de cenzură" şi nu se ştia ce ministru trebuie invitat la dezbaterea moţiunii pentru a răspunde.

"Biroul Permanent a decis retrimiterea moţiunii privind deszăpezirea grupurilor PDL şi PPDD, întrucât conţinutul ei nu era regulamentar, se adresa la 5 miniştri, era un fel de moţiune de cenzură. S-a retrimis pentru a fi reformulată şi probabil că va fi depusă săptămâna viitoare", a afirmat Mircovici.

El a mai spus că nu se ştia ce ministru va fi chemat la dezbaterea acestei moţiuni, adăugând că există o decizie a Curţii Constituţionale potrivit căreia moţiunea simplă se adresează unui ministru sau cel mult doi miniştri.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că PDL şi PPDD depun moţiunea simplă pe tema deszăpezirii intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD şi PNL sau reţeta teledeszăpezirii marca Ponta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici