Campania pentru europarlamentare se încheie sâmbătă, la ora 7.00

Campania pentru alegerile europarlamentare se încheie sâmbătă, la ora 7.00, moment din care nu vor mai putea fi difuzate emisiuni electorale sau sondaje de opinie.

2 afișări
Imaginea articolului Campania pentru europarlamentare se încheie sâmbătă, la ora 7.00

Campania pentru europarlamentare se încheie sâmbătă, la ora 7.00

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, potrivit Legii 373 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, ale cărei prevederi sunt aplicabile în cazul scrutinului pentru Parlamentul European, cu 48 de ore înaintea votării sunt interzise prezentarea de sondaje de opinie sau difuzarea de emisiuni electorale, invitarea sau prezentarea candidaţilor în programe şi orice comentarii privind campania electorală.

Muhuleţ a afirmat că, potrivit actului normativ menţionat, în ziua scrutinului este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne, înainte de închiderea procesului de votare.

Purtătorul de cuvânt al BEC a arătat că CNA este organismul care constată încălcarea acestor prevederi de către radio-difuzori, în cazul presei scrise neexistând reglementări care să indice cine constată şi cine sancţionează încălcarea legii de către acestea.

Potrivit lui Marian Muhuleţ, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul acestora, să voteze sau să nu voteze un anumit partid, o anumită alianţă politică, alianţă electorală sau un candidat independent reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 700 la 1000 RON.

El a mai arătat că tot contravenţie este şi purtarea, pe durata votării, de către membrii birourilor secţiilor de votare sau în perimetrul acestora, de ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici