Câmpeanu: Nu e posibilă asumarea răspunderii pe Legea pensiilor dacă nu trece de CC

Fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu (PNL) nu crede că este posibilă varianta de asumare a răspunderii Guvernului pe actuala Lege a pensiilor dacă aceasta nu trece de CC, arătând că legea fie va trebui să se întoarcă la Parlament, fie să se reia procedura de adoptare.

28 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Nu e posibilă asumarea răspunderii pe Legea pensiilor dacă nu trece de CC

Câmpeanu: Nu e posibilă asumarea răspunderii pe Legea pensiilor dacă nu trece de CC (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PNL Mariana Câmpeanu a declarat vineri într-o conferinţă de presă, că în cazul în care Curtea Constituţională (CC) va returna Legea pensiilor, aceasta trebuie fie să se întoarcă la Parlament, fie să se reia procedura de adoptare.

În opinia lui Câmpeanu, varianta de asumare a răspunderii Guvernului, dacă Legea pensiilor nu trece de Curtea Constituţională, la care a făcut referire în urmă cu o zi ministrul Borbely Laszlo, nu este posibilă.

Ea a subliniat că asumarea răspunderii Guvernului poate avea loc doar pe un alt proiect de lege, după ce va fi retras cel din prezent, în eventualitatea în care va fi considerat neconstituţional.

"Dacă Curtea Constituţională va înapoia legea şi va considera că anumite articole sunt neconstituţionale, ea trebuie să se întoarcă în Parlament şi acele articole să fie modificate; dacă va constata că procedura nu a fost respectată, legea trebuie să se întoarcă şi să fie reluată procedura. O asumare a răspunderii nu se poate face decât prin retragerea legii, modificarea ei şi trebuie venit cu un alt proiect de lege, de către Guvern", a precizat aceasta.

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely declara, joi, că va susţine asumarea răspunderii Guvernului pe Legea pensiilor, dacă aceasta nu va trece de Curtea Constituţională, întrucât aprobarea acesteia constituie un angajament în relaţia cu FMI.

Borbely spunea că UDMR solicită ca Legea educaţiei şi Legea salarizării unice să fie adoptate, la pachet, prin asumarea răspunderii Guvernului şi eventual şi Legea pensiilor să fie adoptată prin asumarea răspunderii, dacă aceasta nu va trece de Curtea Constituţională.

Curtea Constituţională (CC) a amânat, miercuri, pentru 6 octombrie, soluţionarea sesizărilor PNL şi PSD privind neconstituţionalitatea Legii sistemului unitar de pensii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici