Carmen Dan, aviz pozitiv în comisie ca ministru al MAI / Dan: Ghiţă n-a fugit în mandatul meu

Carmen Dan a fost avizată pozitiv, joi, în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor, cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă, ministrul interimar de Interne precizând că, în prezent, în sistem există un deficit de 20.000 de cadre şi a amintit Sebastian Ghiţă "n-a fugit în mandatul ei".

664 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, aviz pozitiv în comisie ca ministru al MAI / Dan: Ghiţă n-a fugit în mandatul meu

Carmen Dan, aviz pozitiv în comisie ca ministru al MAI / Dan: Ghiţă n-a fugit în mandatul meu (Imagine: Andreea Alexandru/ MEdiafax Foto)

"Am învăţat foarte multe în cele şase luni petrecute la conducerea MAI. E nevoie de o schimbare fundamentală la nivelul MAI. Am elaborat un plan de management. Noi trebuie să ne dezvoltăm o capacitate nouă, un plan proactiv şi preventiv. Un plan care e bazat pe anticipare. Sunt linii noi, faţă de cele de până acum, care se bazau pe reacţie. Ne dorim să delimităm mai clar rolul instituţiilor de interventie şi stabilirea exactă a atribuţiilor fiecăruia. Un proiect legislativ - cartea electronică de identitate, prin care dorim să facilităm relaţia cu instituţii care prestează servicii electronice. Dorim debirocratizare", a declarat Carmen Dan în faţa Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Ministrul interimar de la Afaceri Interne a mai spus că în prezent există un deficit de 20.000 de cadre, numai în poliţie deficitul fiind de 9.000.

"Se vorbeşte tot mai des de acces la OSINT - Open Source Inteligence. E în curs de definire comunitatea OSINT. Vom aduce aplicaţia direct în stradă. Poliţiştii vor putea accesa informaţia de pe telefon sau tableta din dotare", a adăugat Carmen Dan.

Totodată, în comisie, ministrul interimar de la Interne a fost întrebat care sunt concluziile anchetei interne având în vedere că au trecut şase luni de la fuga lui Sebastian Ghiţă, precizând că "sunt anchete penale in derulare, cea internă e sub coordonarea procurorului de caz".

"Îndrăznesc să vă amintesc că Sebastian Ghiţă nu a fugit pe mandatul meu de ministru. Îndrăznesc să vă amintesc că Sebastian Ghiţă a fost găsit pe mandatul meu de ministru. Nu pot devoala date care fac obiectul unor cercetări penale. Există o anchetă penală în curs şi după finalizare, veţi avea toate informaţiile", a declarat Carmen Dan, la ieşirea de la Comisia de Apărare.

Totodată, ministrul interimar a mai spus că "acum se colaborează bine cu SRI".

Carmen Dan a fost avizată pozitiv în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici