Victor Negrescu, ministrul delegat propus pentru Afaceri Europene a promovat reducerea TVA la prezervative. În 2008, Negrescu a împărţit prezervative pe care era inscripţionată sigla PSD şi numele său

Ministrul delegat propus pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care a fost validat miercuri de comisiile parlamentare de specialitate a promovat, în 2008, propunerea reducerii TVA la prezervative, motivând cu nevoia de adaptare "ca societate la ritmul alert de viaţă pe care îl are populaţia".

1673 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu, ministrul delegat propus pentru Afaceri Europene a promovat reducerea TVA la prezervative. În 2008, Negrescu a împărţit prezervative pe care era inscripţionată sigla PSD şi numele său

Victor Negrescu, ministrul delegat propus pentru Afaceri Europene a promovat reducerea TVA la prezervative

În 2008, actualul europarlamentar, care era candidat al Alianţei PSD-PC pentru Camera Deputaţilor în Colegiu 10 din Bucureşti, a propus reducerea TVA la prezervative -în cadrul ofertei sale electorale - argumentând astfel: ""Trendul ascendent înregistrat de aceste statistici, coroborat cu faptul că media europeană a TVA la prezervative este de 10%, m-au determinat să aduc pe agenda publică o astfel de propunere. Promovarea unei astfel de iniţiative va contribui nu doar la protejarea cetăţenilor de riscuri inutile, ci va dovedi că ştim să ne adaptăm ca societate la ritmul alert de viaţă pe care îl are populaţia".

El a mai folosit ca argument "statisticile îngrijorătoare", respectiv faptul că în România existau atunci "25.000 de cazuri de HIV / SIDA, 70 % dintre bolnavi sunt tineri şi în fiecare an au loc 160.000 de avorturi, dintre care 10 % sunt în rândul tinerelor de 15 – 19 ani".

La acel moment, Negrescu şi-a prezentat oferta electorală într-o cafenea din Capitală, ocazie în care a împărţit auditoriului prezervative pe care era inscripţionată sigla PSD şi numele său, precum şi numărul sectorului în care candida.

Negrescu deţine, din 2007, funcţia de preşedinte-coordonator naţional al PES Activists România, structură cu peste 7.000 de membri în toată ţara, compusă din membri şi simpoatizanţi PSD de toate vârstele. Din această funcţie a promovat activitatea PES în România şi a păstrat legătura cu partidele de stânga din Europa.

Licenţiat în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, Negrescu deţine un MBA la ASE şi CNAM Paris, precum şi un Master în Afaceri Europene şi Internaţionale la IEP Grenoble.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici