Carmen Dan, bilanţ pe Facebook: În ultimii ani, valorile infracţionalităţii, la nivel naţional, au scăzut

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat, miercuri, pe Facebook, un bilanţ al mandatului său la şefia MAI, precizând că în ultimii ani valorile infracţionalităţii, la nivel naţional, au scăzut, iar balanţa dintre intrările şi ieşirile de personal din sistem a fost pozitivă.

Imaginea articolului Carmen Dan, bilanţ pe Facebook: În ultimii ani, valorile infracţionalităţii, la nivel naţional, au scăzut

Carmen Dan, bilanţ pe Facebook: În ultimii ani, valorile infracţionalităţii, la nivel naţional, au scăzut

"Îl felicit pe noul ministru de interne, senatorul PSD Nicolae Moga. Mult succes! Ministerul Afacerilor Interne este o instituţie importantă cu oameni aflaţi în slujba cetăţenilor, de la ministru până la angajatul din stradă sau cel de la ghişeu. Printre proiectele de acte normative iniţiate în ultimii doi ani şi jumătate de Ministerul Afacerilor Interne, relevante pentru cetăţeni, amintesc aici: legea privind Cartea Electronică de Identitate, legea privind prelungirea valabilităţii paşapoartelor electronice de la 5 la 10 ani, cadrul normativ pentru implementarea Sistemul Informatic Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă, legea Arhivelor sau implementarea RO-ALERT", a scris, miercuri seară, Carmen Dan, pe Facebook.

Fostul ministru al Afacerilor Interne precizează că în ultimii doi ani bugetul MAI a fost unul "semnificativ mai mare" ca în anii precedenţi, respectiv în 2017 a fost de 12,4 miliarde, în 2018 de 15,2 miliarde, iar pentru 2019 este de 19 miliarde.

"Execuţia bugetară pentru 2017 şi 2018 a depăşit 99%. Tot în ultimii ani valorile infracţionalităţii, la nivel naţional, au scăzut. S-a întâmplat şi în 2017, iar 2018 a fost al 7-lea an consecutiv în care s-a înregistrat acest trend. În perioada 1 ianuarie 2017 - 30 iunie 2019 au fost achiziţionate 4.472 autovehicule, mai mult de jumătate fiind alocate Poliţiei Române. De asemenea, până la finalul anului 2019 vor mai fi achiziţionate din fonduri bugetare şi fonduri externe nerambursabile circa 500 mijloace de mobilitate. Pentru creşterea nivelului de protecţie a personalului, în anul 2017 au fost achiziţionate mijloace de protecţie balistică în valoare de 2,8 milioane lei, în anul 2018 în valoare de 11,6 milioane de lei, iar în primul semestru al anului curent au fost recepţionate echipamente de protecţie antiglonţ (cască+vestă) în valoare de 1 milion de lei şi au fost semnate contracte subsecvente pentru achiziţia de veste de protecţie antiglonţ şi maiouri de protecţie antiglonţ şi anti-înjunghiere în valoare de circa 3,4 milioane lei", arată Carmen Dan.

Fostul ministru transmite că, în condiţiile în care efectele legii pensiilor militare adoptate în 2015 s-au manifestat accentuat în anii 2016-2017, perioadă în care au ieşit din sistem aproximativ 20.000 de oameni, finalul anului 2018 a marcat o redresare a dinamicii de personal. "Pentru prima dată după anul 2012, balanţa dintre intrările şi ieşirile de personal din sistem a fost pozitivă, cu un câştig de 4.833 de posturi încadrate", conchide Carmen Dan.

Carmen Dan şi-a dat demisia de la ministerul Afacerilor Interne, după un mandat de doi ani jumătate, chiar înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD în care s-a decis înlocuirea sa cu senatorul de Constanţa Nicolae Moga. Acesta a depus miercuri jurământul la Palatul Cotroceni.

 

Taguri:
carmen dan,
bilanţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici