Cătălin Ivan candidează la europarlamentare din partea noului său partid PRODEMO

Eurodeputatul neafiliat Cătălin Ivan s-a înscris în competiţia pentru alegerile europarlamentare din partea noului partid PRODEMO, acesta depunând la BEC peste 200.000 de semnături necesare validării candidaturii sale, a transmis formaţiunea într-un comunicat de presă.

5023 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan candidează la europarlamentare din partea noului său partid PRODEMO

Cătălin Ivan candidează la europarlamentare din partea partidului PRODEMO

Biroul Electoral Central a aprobat, joi, listele cu 218.000 de semnături depuse de către europarlamentarul neafiliat Cătălin Ivan pentru a înscrie noul său partid politic, PRODEMO, în cursa electorală pentru Parlamentul European.

„România este acolo unde trăieşte fie şi un singur român. PRODEMO este Alternativa pentru Demnitate Naţională a tuturor românilor, oriunde s-ar afla”, a declarat Cătălin Ivan după înscrierea PRODEMO la BEC.

PRODEMO la BEC

Acesta a adăugat că noua sa formaţiune este cel mai modern proiect politic din Europa, care va funcţiona total transparent, atât în ceea ce priveşte activitatea şi finanţarea, cât şi alegerea reprezentanţilor pentru funcţiile publice.

„PRODEMO propune pentru Parlamentul European o listă cu candidaţi care nu au făcut niciodată politică, realizaţi profesional şi cu o pasiune comună: dragostea pentru România”, a subliniat Ivan.

Noul partid are ca obiective redobândirea demnităţii naţionale ca sumă a demnităţii fiecărui român, susţinerea familiei naturale, consimţită prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, valorificarea, în ţară, a competenţei, creativităţii şi excelenţei românilor, sprijinirea luptei împotriva corupţiei, corectă, depolitizată şi recuperarea cu prioritate a averilor ilicite, potrivit sursei citate.

Cătălin Ivan a fost exclus din PSD

PRODEMO condamnă faptul ca România nu are nici la 12 ani după aderare un proiect propriu în Uniunea Europeană şi va milita pentru ca ţara noastră să aibă o strategie de dezvoltare pe termen lung, cu respectarea propriilor valori, într-o Europă a naţiunilor, unită în diversitate.

Cătălin Ivan a fost exclus din PSD, în mai 2015, de către organizaţia Sector 1, pe fondul unui conflict cu cei din conducerea partidului imediat după alegerile prezidenţiale, când a cerut analizarea eşecului electoral şi asumarea răspunderii de către cei care au gestionat campania. Ivan i-a reproşat lui Liviu Dragnea atacul la fostul lider al partidului Victor Ponta, care a candidat în 2014 pentru un mandat la Cotroceni.

Joi a fost termenul limită pentru înscrierea candidaturilor la europarlamentare. Campania electorală începe pe 27 aprilie şi se încheie pe 25 mai, ora 7.00. Alegerile pentru PE vor avea loc pe 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici