Cătălin Macovei ia în calcul posibilitatea de a-l da în judecată pe Geoană

Cătălin Macovei, preşedintele ANI, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că ia în calcul varianta de a-l da în judecată pe Mircea Geoană, date fiind declaraţiile acestuia potrivit cărora Agenţia ar acţiona la comenzi politice.

19 afișări
Imaginea articolului Cătălin Macovei ia în calcul posibilitatea de a-l da în judecată pe Geoană

Cătălin Macovei ia în calcul posibilitatea de a-l da în judecată pe Geoană (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Macovei a spus că Geoană ar avea astfel ocazia să-şi probeze declaraţiile.

Cătălin Macovei, preşedintele ANI, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că în următoarea perioadă inspectorii ANI vor finaliza şi alte dosare ale unor oameni politici importanţi.

"Domnul preşedinte al Senatului susţine că este o făcătură politică şi că anumite insitutţii, cu referire la noi, sunt preş în faţa oamenilor politici. La un moment dat chiar l-a numit pe cel care ar da comenzi, pe Traian Băsescu. Vreau să vă spun că analizez posibilitatea să formulez o acţiune în instanţă în care preşedintele Senatului să dovedească cele spuse. Eu personal intenţionez să îl dau în judecată. În urma acestor declaraţii politice sunt terfelilte instituţiile publice. În momentul în care spune că ăia acţionează la comandă, sunt preş în faţa oamenilor politici, este o chestie care te lezează", a declarat Macovei la Realitatea TV.

Întrebat dacă vor apărea şi alte cazuri în perioada următoare, Macovei a spus că "Sunt convins că inspectorii ANI sunt în stadiul de finalizare cu câteva dosare. Sunt personaje importante din clasa politică".

ANI arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetări cu privire la săvârşirea de către preşedintele Senatului Mircea Dan Geoană, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acuzele ANI la adresa sa fac parte dintr-un atac coordonat de la vârful statului român, respectiv de către Traian Băsescu, a cărui miză este discreditarea şi punerea PSD "cu botul pe labe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici