Cătălin Predoiu: "Nu există riscul suspendării lui Iohannis, a respectat Constituţia prin refuzul lui Shhaideh"

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cătălin Predoiu (PNL) a declarat marţi că nu există riscul suspendării şefului statului, Klaus Iohannis, ca urmare a refuzului acestuia de a o desemna pe Sevil Shhaideh ca premier, el arătând că Iohannis a respectat Constitiţia şi legile prin decizia sa.

2007 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: "Nu există riscul suspendării lui Iohannis, a respectat Constituţia prin refuzul lui Shhaideh"

Cătălin Predoiu: "Nu există riscul suspendării lui Iohannis;a respectat Constituţia prin refuzul lui Shhaideh" (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Decizia preşedintelui de a respinge propunerea domnului Dragnea este făcută în interesul României. Este atributul suveran al preşedintelui, potrivit Constituţiei, să respingă sau să accepte, prin desemnare, o propunere făcută de un partid politic sau de o alianţă de partide politice. Nu există niciun risc de suspendare pentru că a respectat Constituţia, a aplicat Constituţia şi legile ţări nu numai în literă, ci şi în spirit", a spus vicepreşedintele Camerei.

El a arătat că liderul PSD Liviu Dragnea nu a citit toate legile care au impact pe funcţia de prim-ministru şi a făcut o "propunere pripită".

"Dragnea a dus lucrurile în aceast situaţie neplăcută nu numai pentru dânsul, PSD-ALDE, ci şi pentru români. În mod normal, cu o propunere care îndeplinea toate criteriile de exigenţă, nu numai profesional ci şi din punct de vedere al altor legi care au impact pentru statul român, ar fi trebui azi să avem un premier desemnat pe baza unei propuneri făcute cu înţelepciune", a spus Predoiu.

El a mai spus că PNL este alături de Klaus Iohannis şi consideră că şeful statului a luat o decizie corectă pentru statul român şi pentru cetăţeni, respectând interesele statului român.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici