Cătălin Predoiu: Recalificarea fiscală a profesiilor liberale este proba unei "stupidităţi monumentale"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că "recalificarea fiscală a profesiilor liberale plănuită de guvernul Ponta este proba unei stupidităţi monumentale", el precizând că îi cere premierului Victor Ponta să îşi "deschidă mintea" şi să renunţe la acest plan.

934 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Recalificarea fiscală a profesiilor liberale este proba unei "stupidităţi monumentale"

Cătălin Predoiu: Recalificarea fiscală a profesiilor liberale este proba unei "stupidităţi monumentale" (Imagine: Mediafax Foto / Andreea Alexandru)

”Recalificarea fiscală a profesiilor liberale plănuită de guvernul Ponta este proba unei stupidităţi monumentale. Chiar organizate în forme corporatiste, profesiile liberale nu îşi pierd particularitatea
independenţei. Relaţia angajat - angajator din cadrul profesiilor liberale este bazată pe independenţă în ceea ce priveşte actul profesional”, a explicat Predoiu, care este de profesie avocat.

El a menţionat că, dincolo de acest aspect tehnic, "impozitarea samavolnică" a profesiilor liberale este o "lovitură directă în clasa de mijlo"c.

"Este reflexul oricărui guvern socialist. Îi cer lui Ponta să-şi deschidă mintea şi să renunţe la acest plan", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Un proiect de hotărâre de guvern, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor, prevede că profesiile liberale vor fi recalificate fiscal ca fiind activităţi dependente. Actualul Cod Fiscal prevede că profesiile liberale şi drepturile de autor sunt activităţi independente.

Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) susţine că astfel, medicii, farmaciştii, arhitecţii, avocaţii, consultanţii fiscali, jurnaliştii şi alte persoane cu profesii liberale ar putea fi obligate de ANAF la plata unor sume mai mari decât cele câştigate în ultimii cinci ani.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici