Cataramă: Declaraţia premierului privind adoptarea monedei euro în 2024, o gravă lipsă de patriotism

Preşedintele Dreptei Liberale Viorel Cataramă a acuzat că PSD-ALDE promovează, de când a venit la guvernare, o politică anti-naţională de distrugere a sectorului privat, iar declaraţia premierului Viorica Dăncilă privind adoptarea monedei euro până în 2024 denotă o gravă lipsă de patriotism.

2482 afișări
Imaginea articolului Cataramă: Declaraţia premierului privind adoptarea monedei euro în 2024, o gravă lipsă de patriotism

Cataramă: Declaraţia premierului privind adoptarea monedei euro în 2024, o gravă lipsă de patriotism

„De când au venit la guvernare, socialiştii grupaţi în PSD şi ALDE promovează o politică anti-naţională de distrugere a sectorului privat, de descurajare a exporturilor şi încurajare a importurilor!

Declaraţia prim-ministrului Viorica Dăncilă privind adoptarea monedei EURO în 2024 denotă în primul rând o gravă lipsă de patriotism. Acest lucru nu este posibil, dar nu este nici oportun!

În condiţiile existenţei unui decalaj semnificativ între importuri şi exporturi, Dreapta Liberală a cerut în mai multe rânduri BNR să nu mai intervină pe piaţă pentru menţinerea unui curs de schimb artificial, care să prăbuşească exporturile şi să facă România tot mai dependentă de importuri şi împrumuturi externe”, a afirmat, joi, Viorel Catamară.

Acesta a adăugat că partidul său susţine necondiţionat sectorul privat şi exporturile, chestiuni care fac parte din strategia de securitate naţională.

„Cu riscul de a supără pe unii, Dreapta Liberală consideră că susţinerea necondiţionată a sectorului privat şi în primul rând a exporturilor (inclusiv printr-un leu mai slab) este o componentă a strategiei de securitate naţională.

O guvernare incompetentă şi iresponsabilă, bazată exclusiv pe măsuri populiste decuplate de realităţile economice şi sociale din ţara, care-şi decimează constant capitalul autohton şi producţia naţională reprezintă tot mai mult un atentat la siguranţa şi securitatea ţării, iar singura modalitate de evitare a unei catastrofe o reprezintă acceptarea capitalismului ca sursă de progres şi bunăstare clădită pe o temelie solidă şi sănătoasă”, a conchis preşedintele Dreptei Liberale.

Reacţia lui Cataramă vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi asumă adoptarea monedei euro de către România până în 2024. Executivul va transmite Comisiei Europene, în perioada următoare, documentele privind planul naţional de adoptare a monedei şi raportul de fundamentare al acestuia.

Şeful Executivului a adăugat că România va intra în mecanismul european al ratelor de schimb, fiind prima etapă în aderarea la zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici