Cataramă: Mă bazez pe votul celor care vor la guvernare

Candidatul la şefia PNL Viorel Cataramă a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că îşi va începe campania electorală în teritoriu pentru obţinerea sprijinului liberalilor la şefia partidului, precizând că se bazezează pe votul celor care doresc să ajungă la guvernare, evitând să spună dacă are garanţii de la PDL.

33 afișări
Imaginea articolului Cataramă: Mă bazez pe votul celor care vor la guvernare

Cataramă: Mă bazez pe votul celor care vor la guvernare (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"O să fiu şi eu prin ţară să fac campanie, important este cine te votează la Congres. Eu mă bazez pe votul celor care vor la guvernare şi în interiorul fiecărei organizaţii teritoriale părerile sunt împărţite - unii nu vor, alţii vor", a declarat Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă are garanţii din partea PDL că PNL va intra la guvernare dacă el ar prelua şefia formaţiunii liberale, Viorel Cataramă a spus că garanţiile absolute le dă numai Dumnezeu.

"Garanţiile absolute le dă numai Dumnezeu şi, din păcate, niciunul dintre noi, din PNL, nu avem legătură directă cu divinitatea. Mai sunt unele garanţii date de bănci, dar nu e cazul", a răspuns omul de afaceri.

Despre redactarera unei moţiuni pentru Congres, Viorel Cataramă a menţionat că se va conforma Statutului adoptat de Congres.

"Voi face ceea ce îmi spune Statutul. În momentul în care se va adopta Statutului, mă voi conforma, indiferent dacă va trebui să fie o moţiune, voi prezenta o moţiune, dacă va trebui să fie o echipă, voi prezenta o echipă", a susţinut Viorel Cataramă.

Întrebat dacă şi-a alcătuit o echipă pe care să o prezinte Congresului, Cataramă a răspuns: "Evident", menţionând că nu discută nimic despre echipa sa până nu se adoptă noul Statut.

"Vom discuta despre echipa mea după ce se adoptă Statutul, la Congres", a spus liberalul.

Viorel Cataramă este, până în acest moment, singurul contracandidat al lui Crin Antonescu la şefia PNL, liberalul anunţându-şi candidatura încă din 27 decembrie şi motivând că obiectivul său este intrarea PNL la guvernare alături de PDL.

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat public că nu s-a decis asupra candidaturii sale, precizând însă că nu va candida la şefia PNL în cazul în care Congresul va adopta la propunerea lui Antonescu votul pe listă.

Pe de altă parte, Crin Antonescu se aşteaptă să fie contracandidat de cel care i-a fost cel mai apropiat lider PNL, Ludovic Orban, pe care l-a invitat într-o emisiune televizată să candideze şi el la Congres şi să vină cu o moţiune şi cu o echipă proprie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici