CCR a admis contestaţiile făcute împotriva neînregistrării altor trei candidaţi la prezidenţiale

Curtea Constituţională a admis, joi, contestaţiile formulate de Radu Moraru, Mihail Bogdan Zamfir şi Marin Duţă privind decizia de neînregistrare de către BEC a candidaturilor acestora în cursa pentru alegerile prezidenţiale, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

330 afișări
Imaginea articolului CCR a admis contestaţiile făcute împotriva neînregistrării altor trei candidaţi la prezidenţiale

CCR a admis contestaţiile făcute împotriva neînregistrării altor trei candidaţi la prezidenţiale

Astfel, CCR a admis contestaţia împotriva neînregistrării candidaturii lui Radu Moraru la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, contestaţie formulată de M.R., potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, CCR a admis şi contestaţia „împotriva neînregistrării candidaturii lui Zamfir Bogdan Mihail la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, contestaţie formulată de Z.B.M.”.

O altă contestaţie admisă de CCR se referă la neînregistrarea candidaturii lui Marin Duţă la alegerile prezidenţiale. Contestaţia era formulată chiar de către acesta.

CCR precizează că hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

Biroul Electoral Central a validat, până în acest moment, 14 candidaturi la alegerile prezidenţiale.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe 12 octombrie începe campania oficială.

Alegerile prezidenţiale au loc pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat pe 24 noiembrie. În Diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici