Ce a negociat Băsescu cu FMI. Unde vor merge cei mai mulţi bani de la buget în 2011

Într-un interviu la postul public de radio, prim-ministrul l-a lăudat pe Băsescu pentru prestaţia sa la întâlnirile cu experţii Fondului: "Preşedintele a fost de mare ajutor în cadrul discuţiilor pe care le-am avut şi în special în forma finală, astfel încât să se poată ajunge la o formă corectă a acordului nostru pe mai departe, preşedintele având un rol important în ceea ce priveşte forma finală a acordului, cu contribuţia preşedintelui realizându-se chiar lucruri importante în ceea ce înseamnă susţinerea investiţiilor pentru anul 2011".

15 afișări
Imaginea articolului Ce a negociat Băsescu cu FMI. Unde vor merge cei mai mulţi bani de la buget în 2011

Ce a negociat Băsescu cu FMI. Unde vor merge cei mai mulţi bani de la buget în 2011 (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Şeful guvernului nu a făcut precizări cu privire la "lucrurile importante" care ar urma să se întâmple, în 2011, în domeniul investiţiilor. Surse guvernamentale au precizat pentru gândul că, la întâlnirea de sâmbătă, Traian Băsescu i-ar fi convins pe reprezentanţii FMI să permită, la jumătatea anului viitor, creşterea deficitului bugetar cu condiţia ca banii să meargă strict la investiţii. Planul prezentat de autorităţile române prevede ca, în prima jumătate a lui 2011, să fie folosite toate sumele alocate, pe întregul an, investiţiilor. "Preşedintele a convenit cu reprezentanţii Fondului ca, după şase luni, dacă lucrurile merg bine în domeniul investiţiilor, deficitul să crească în a doua parte a lui 2011, strict pentru investiţii", au spus sursele citate.

Citeşte mai multe despre ce a negociat Băsescu cu FMI pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici