Ce îi reproşează Dăncilă lui Iohannis: Nu este apropiat de oameni. Trebuie să fie empatic şi un preşedinte al tuturor românilor

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată ce reproşuri ar avea să îi facă lui Klaus Iohannis ca preşedinte, că un şef de stat trebuie să fie unul al tuturor românilor, al consensului şi să fie empatic şi sensibil faţă de problemele oamenilor.

353 afișări
Imaginea articolului Ce îi reproşează Dăncilă lui Iohannis: Nu este apropiat de oameni. Trebuie să fie empatic şi un preşedinte al tuturor românilor

Ce îi reproşează Dăncilă lui Iohannis: Trebuie să fie empatic şi un preşedinte al tuturor românilor

„În primul rând, eu văd ca un preşedinte să fie preşedinte al tuturor românilor. Nu există români de partea mea, români de partea celorlalţi. Aşa cum eu sunt un premier al tuturor românilor şi a celor care m-au votat şi a celor care nu m-au votat, măsurile pe care le iau la nivel guvernamental le iau pentru toţi românii”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri la Constanţa, întrebată ce ar avea să îi reproşeze lui Klaus Iohannis ca preşedinte.

Premierul a adăugat că un preşedinte trebuie să aibă o atitudine corectă faţă de toate instituţiile statului şi să caute consensul.

„În al doilea rând, faptul că nu este apropiat de oameni. Un om politic, fie că e preşedinte, premier, ministru, trebuie să stea în rândul oamenilor, să se consulte cu oamenii, să asculte oamenii şi cred că atunci atitudinea va fi altfel, va fi mai empatic faţă de oameni, va fi mai sensibil faţă de problemele oamenilor. Iar în al treilea rând este faptul că ne dorim un preşedinte care să aducă consensul, un preşedinte care să aibă o atitudine corectă şi faţă de celelalte instituţii ale statului”, a completat Dăncilă.

Liderul PSD a mai spus că va susţine Guvernul, indiferent de culoarea politică a acestuia, în cazul în care va fi aleasă preşedinte al României.

„Dacă eu voi fi Preşedintele României, voi susţine Guvernul, indiferent de culoarea politică, pentru că Guvernul trebuie să funcţioneze, trebuie să ia decizii bune pentru oameni. În voi sprijini pentru că astfel sprijin dezvoltarea ţării mele. Această luptă între instituţii, această luptă între oameni cred că nu e benefică pentru România şi pentru români”, a conchis Viorica Dăncilă.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici