Ce l-a înfuriat pe liderul PNL: Ce ar vrea? Să îi aplaud pentru că sunt proşti şi nu-şi fac treaba?

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat modul în care Guvernul se pregăteşte pentru momentul în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE, spunând că din punct de vedere organizatoric, „Guvernul este corigent”, iar el nu poate aplauda „pentru că sunt proşti şi nu-şi fac treaba”.

2086 afișări
Imaginea articolului Ce l-a înfuriat pe liderul PNL: Ce ar vrea? Să îi aplaud pentru că sunt proşti şi nu-şi fac treaba?

Ce l-a înfuriat pe liderul PNL: Ce ar vrea? Să îi aplaud pentru că sunt proşti şi nu-şi fac treaba?

„Este o obrăznicie din partea domnului Negrescu (Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene – n.r), care tocmai îmi scrisese o scrisoare că vrea o declaraţie comună a partidelor parlamentare pe tema unor obiective şi priorităţi despre care nu ne-a întrebat, nu ne-a consultat. Realitatea este că suntem foarte departe de exigenţele necesare pentru a asigura o bună pregătire a semestrului în care România deţine preşedinţia Consiliului UE, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi în ceea ce priveşte stabilirea priorităţilor şi obiectivelor. Şi este vina exclusivă a Guvernului. Tot ce depindea de Preşedinţie şi de echipa prezidenţială a fost făcut, numai că tot ceea ce înseamnă partea tehnică, pregătirea reuninilor Consiliilor UE pe ministere, agenda, tot ceea ce înseamnă aparatul tehnic care trebuie să opereze în această perioadă este atributul exclusiv al Guvernului. Aici Guvernul este corijent”, a declarat, duminică, la Mediaş, liderul PNL, Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a spus că a tras un semnal de alarmă, deoarece „riscă să facă de râs România, dacă nu se implică cu toată seriozitatea în buna pregătire a preşedinţiei UE pe care o va deţine România din ianuarie 2019”.

„Este o bătaie de joc. Despre ce consens este vorba? Dacă eu le arăt cartonaşul galben că nu şi-au făcut treaba înseamnă că au avut consensul naţional? Ce ar vrea să îi aplaud pentru că sunt proşti, că nu îşi fac treaba şi că în loc să facă paşi înainte fac paşi înapoi? În ceea ce priveşte imaginea României la nivelul UE, ea a fost deteriorată grav de comportamentul neeuropean al actualilor guvernanţi, nu de noi. Dacă nu eram noi care, cât de cât vocea PNL se mai aude la Bruxelles şi mai repară cât de cât stricăciunile de imagine făcute de PSD, ar fi fost mult mai rău”, a mai spus Orban.

Reacţia lui Ludovic Orban a venit după ce ministrul Victor Negrescu le-a reamintit, duminică, liberalilor că, alături de restul partidelor, au aprobat în unanimitate în comisiile responsabile din Parlament temele de interes ale preşedinţiei Consiliului UE şi au susţinut demersurile logistice pentru preluarea şefiei Consiliului.

"Am constat faptul că domnul Ludovic Orban a decis să rupă unilateral consensul naţional în jurul proiectului Preşedinţiei României la Consiliul UE. Această decizie nu doar că dăunează eforturilor deja realizate în ultimul an de a include toate instituţiile, partidele politice, actorii sociali, sindicatele şi patronatele în acest proces, dar reprezintă un grav atac la ideea asumată de toată lumea, atât în ţară cât mai ales în Uniunea Europeană, conform căreia nu se politizează Preşedinţia Consiliului UE. În această logică, a nevoii ca în jurul proiectelor naţionale să trecem peste interesele personale sau electorale, acum două săptămâni a fost prezentată în Parlamentul României prima formă a programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", a transmis Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici