Ce program şi-a făcut Petre Daea la Bruxelles

Ministrul Agriculturii Petre Daea va participa duminică şi luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, unde se va discuta, printre altele, despre situaţia pieţei, bunăstarea animalelor şi utilizarea durabilă a pesticidelor.

345 afișări
Imaginea articolului Ce program şi-a făcut Petre Daea la Bruxelles

Ce program şi-a făcut Petre Daea la Bruxelles

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, miniştrii prezenţi la reuniune vor dezbate situaţia actuală a pieţei din statele membre, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, analizând principalele probleme ce vizează criza energetică şi cea a îngrăşămintelor, preţurile ridicate ale factorilor de producţie, precum şi presiunea pe care criza o exercită atât asupra fermierilor, cât şi asupra consumatorilor.

Oficialii europeni vor desfăşura un schimb de opinii referitor la planurile strategice incluse în politica agricolă comună (PAC).

De asemenea, Comisia va informa reprezentanţii ţărilor membre despre evaluarea legislaţiei UE privind bunăstarea animalelor, înainte de propunerea Comisiei din 2023, iar în acest sens miniştrii vor discuta cu privire la necesitatea de a revizui legislaţia existentă cât mai curând posibil, pentru a atinge un nivel optim de bunăstare a animalelor în UE.

Miniştrii agriculturii şi pescuitului vor purta discuţii pentru a ajunge la un acord politic privind drepturile de pescuit pentru 2023 în apele UE şi din afara UE, în Oceanul Atlantic, Marea Nordului, Marea Mediterană şi Marea Neagră, precum şi pentru anumite stocuri de specii de adâncime.

De asemenea, în cadrul reuniunii, Preşedinţia cehă va prezenta o informare ce vizează situaţia actuală a Regulamentului privind indicaţiile geografice şi sistemele de calitate din UE, precum şi stadiul actual privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici